
Enchilada’s met kip
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit een tortilla, vervaardigd uit maïsmeel, met een vulling van gepluisde kip of gehakt. Met saus en geraspte kaas uit de oven.Dit is een magere variant.
INGREDIËNTEN: 4 personen
- 2 kipfilet
- 1 banaan in kleine blokjes gesneden
- 1 tablet kippen bouillon
- 1 pak 8 volkoren wrap tortilla’s
- 1 blik 400 gram zwarte bonen , in vergiet afgespoeld en uitgelekt.
- 1 blikje 200 gram mais uitgelekt
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- 125 ml (1 persoon bakje) Griekse yoghurt
VOOR DE SAUS:
- 2 rode puntparika’s in stukjes gesneden
- 2 (zoete) uien gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 1 1/2 eetlepel taco kruiden
- 100 ml water
- 1 tablet kippen boullion
Zet de oven op 200 graden.
- Snijd de kipfilet in grove stukken en leg deze met het boullion tablet in een klein pannetje, zet ze net onder water. Zodra deze kookt, zet je het vuur zacht en kook je de kipfilet 15 minuten. Laat een beetje afkoelen en trek met twee vorken de kip in draadjes.
- Giet twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien en de knoflook glazig.
- Voeg dan de paprika blokjes en de tacokruiden toe en bak deze 3 minuten mee.
- Giet dan de tomatenblokjes, het water en het tablet boullion toe en laat het geheel een paar minuten koken. Zet het vuur uit en pureer de saus met de staafmixer fijn.
Dan ga je Enchilada’s maken;
- Verdeel de mais, de zwarte bonen, de gepluisde kip, banaan in 8 porties.
- Verdeel op een tortilla 2 eetlepels saus en verdeel de kip, banaan, bonen en de mais verticaal (zie foto)
- Klap de tortilla dicht en leg ze een voor een op een ovenschaal.
- Verdeel de overgebleven saus over de enchilada’s, smeer er dan de yoghurt over. Strooi er de geraspte kaas overheen.
- Zet de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven.
TIP:
Maak er meer voor in de vriezer. Verpak de enchilada een voor een in een groot stuk aluminiumfolie. Stop ze in een diepvries doos. Laat ze in de aluminiumfolie ontdooien en verwarm ze in de folie in de oven op 160 graden. Gaat perfect 🙂




Jullie gerechten zijn allemaal super lekker en leuk mijn zus en ik genieten er van ga zo door dammes????????????
Petrie en zus, wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn 🙂
Groetjes Nicole
Een heerlijk recept!! Ook na 1 dag uit de koelkast even in de oven verwarmd op 160 graden (10 minuutjes) nog even lekker als op dag 1!! Gezond en lekker , jullie recepten, ga zo door dames!
Groeten
Ad Brackel
Wat leuk dat je zo enthousiast bent en een berichtje achter hebt gelaten. Thnx Nicole
Is dit recept voor 2 p.p.? Of is het meer maken om in te vriezen hier al bij ingecalculeerd?
Nee het is voor 4 pers en ik reken 1 per persoon, ik zelf weeg mijn eten atijd af. En dat is ongeveer een 1/2
Tel je dan op wat je totaal mag hebben voor het avondeten of hoe bereken je dat? Ik ben daarin nog zoekende.
Hallo Kira,
Goede vraag.
ik leg een stukje folie op een plat weegschaaltje leg daar mijn tortilla op dan 50 gr vlees en dan de rest an de vulling tot ik ik aan 225 gr ben. Steek er een houten prikkertje in dan weet ik dat deze voor mij is 🙂