Uit eten, onze tips

Weet je wat ik zeker in het begin één van de lastige dingen vond van uit eten gaan? Dat ik zo graag me wil houden aan de richtlijnen en dat dat echt best zoeken is. Toch is het absoluut gewoon mogelijk om lekker en gezellig uit eten te gaan. Zelf kies ik soms gewoon voor een voorgerecht als hoofdgerecht en laat dat gewoon tegelijk komen met het hoofdgerecht van mijn tafelgenoten. Ook kun je natuurlijk naar restaurants gaan waar je met name kleine hapjes kunt bestellen. Probeer gewoon voor jezelf te bedenken hoe je ongeveer aan de juiste hoeveelheden kunt komen (richtlijn – 75-100 gram vlees of vis, 100 gram groente en dan 50 gram aardappels of rijst).

Waar gaan wij bijvoorbeeld eten?

Tapas (Señora Rosa – Eindhoven)

Persoonlijk kom ik erg graag bij Tapas Bar Señora Rosa in Eindhoven. Ik vind het heerlijk dat alle gerechten zo met liefde bereid zijn. Volle pure smaken en je kunt dus gewoon zelf kiezen wat je graag wil eten. Dus wil je een lekker vis- of vleesgerecht dan kies je daarvoor. En gelukkig staan er ook genoeg overheerlijke groente gerechten op, waar je mij ook altijd een plezier mee doet. Het voordeel is natuurlijk ook dat je samen met je tafelgenoten gewoon van alles lekker kunt proeven (zonder dat je je heel zielig hoeft te voelen omdat je minder kunt eten). Ik zou zeggen, probeer het eens uit. En mocht je nog lekkere adressen weten, laat dan even een berichtje achter!


Marokkaans (Chomica – Eindhoven)

Ook in Eindhoven bevindt zich een heerlijk Marokkaans restaurant Chomica. Uit eigen ervaring weten zij wat het is als je (bijvoorbeeld na een maagverkleining) graag een kleinere portie zou willen eten. En daar hebben ze een super klantvriendelijke oplossing voor. Zo kun je er halve porties bestellen (ook voor de helft van het geld). Toen Nicole hier onlangs at, mocht ze zelfs gerechten ‘zelf samenstellen’. Ondanks de aangepaste hoeveelheden kon ze het eten jammer genoeg niet op en bood het personeel uit zichzelf aan om het met liefde bereide eten voor haar in te pakken, zodat ze dat de volgende dag nog kon eten! Wat ons betreft verdient dat een hele dikke pluim. Kon dat overal maar! 🙂


Bistro (De Verwennerij – Oirschot)

Onlangs heb ik ook in Oirschot gegeten bij De Verwennerij. Wat ik daar zo leuk aan vond is dat je ook daar gewoon kleine gerechtjes kunt kiezen. Zelf schrijven ze op de site: Naast onze traditionele à la cartekaart kunt u  bij ons ook kiezen voor Smaeckmakers. Kleinere voor-, hoofd- en nagerechtjes, speciaal voor wie niet kan kiezen. En dat klopte inderdaad. Ik moet zeggen er zat een aantal gerechten bij die echt super lekker en werkelijk met liefde bereid waren, al gold dat niet voor alle gerechtjes. Maar al met al vond ik het toch wel een aanrader.


Mediterraan (Olijf – Nuenen)

Nicole heeft ook hele goede ervaringen bij Restaurant Olijf in Nuenen. Ook hier was het mogelijk om kleinere gerechten te bestellen. Super dus als je toch wil genieten van al dat lekkere eten.

 

 


Deze pagina zal geleidelijk aan steeds verder aangevuld worden op basis van onze eigen ervaringen. Maar mocht jij nog tips hebben, horen we het heel graag. Laat dus gerust een bericht achter hieronder of op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/DikkeVriendin.nl

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

3 reacties op “Uit eten, onze tips

 1. Janneke van hoof op

  Waar je ook erg lekker kan eten met kleine gerechten is bij de steenoven in Helmond! Het steentjes menu!! Heerlijk!gisteren nog wezen eten.
  Wanneer je vraagt om gerechten de saus weg te laten is dat geen probleem!

  • Liesbeth op

   Klinkt goed. Daar had ik (of wij eigenlijk) ook nog niet aan gedacht. Zullen we binnenkort eens uitproberen en zetten ‘m erbij! Super bedankt voor de tip! Groetjes, Liesbeth

 2. Anne De Groote op

  Rosenobel in Antwerpen: vegetarisch vegan warm en koud buffet en dessertenbuffet. Je bedient jezelf, je kiest zelf. Je bord wordt gewogen en je betaalt per gewicht. Superlekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *