Magere Babi pangang

Op deze Babi Pangang heb ik even moeten sleutelen maar het resultaat is nu echt heel erg lekker. Als je het vlees de avond van te voren marineert is het recept de volgende dag zo gemaakt. Tip: maar er meer van en vries in want dit gerecht smaakt naar meer. 🙂

 

INGREDIËNTEN:

Marinade:

bosuitjes

 

  • 500 gram hamlappen in reepjes
  • 1 grote ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 5 eetlepel Japanse sojasaus
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 1/4  citroen, sap

Saus:                                                                                                               

  • 1 volle theelepel sambal oelek
  • 1/4 citroen, sap
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 4 theelepels zoetstof
  • 1 geschilde zoete appel in kleine blokjes
  • 1 1/2 pot (pot van 410 gram)*Atjar Tjampoer * goed in een vergiet laten uitlekken
  • 3 bosuien

 

 

 

conimex-bijgerechten-kroepoek-atjar-tjampoer

*Gebruik een goede kwaliteit Atjar Tjampoer want er zit veel verschil in, deze met het zwarte etiket van het merk Conimex is erg lekker.

 

 

  1. Meng in een goed afsluitbare bakje de ketjap, soja saus, citroensap, gemberwortel, knoflook en de stukjes ui goed door elkaar.
  2. Snijd het vlees in plakjes van 0,5 cm. Meng het vlees goed met de marinade en laat dit minimaal 2 uur het liefst een hele nacht marineren in de koelkast
  3. Bak in een koekenpan 1 eetlepel olie goed warm, schep het vlees met een schuimspaan uit het bakje in de hete pan.  Belangrijk: Zorg dat de overgebleven marinade in het bakje blijft. Bak het vlees in een paar minuten bruin, niet te lang want het vlees moet mals blijven.
  4. Schep het gebakken vlees met de schuimspaan uit de pan en leg dit op een bordje.
  5. Snijd het wit en de helft van het groen van de bosuitjes in ringetjes en bak dit samen met de overgebleven marinade uit het bakje en de stukjes appel in de pan. (1 min)
  6. Giet er dan de tomaten saus, de zoetstof, de sambal en de citroensap bij  en bak dit 1 min. En pureer dit met de staafmixer tot een saus.
  7. Dan mag de atjar en het gebakken vlees in de pan met saus en warm dit even door.

babipanbreed

 

Snij het overgebleven groen van de bosuitjes en ringetjes en strooi dit over de babi pangang. Serveer met zilvervlies rijst

 

Tip:

  • Serveer er zoetzure komkommer bij

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

6 reacties op “Magere Babi pangang

  1. adrie teeuw op

    Fijn dat ik mee mag doen. Wat lijkt me dit een lekker recept. Ik sta sinds 1 juli op de wachtlijst voor gbp

    • Nicole op

      Ik zelf ben 1 juli geopereerd en ben nu 31 kilo kwijt, ik hoop dat je snel aan de beurt bent je leven veranderd dan enorm. Je kunt de recepten ook volgen op onze facebook pagina dikke vriendin. Mvrg Nicole

  2. Linda van Dam op

    Vandaag voor het eerst gemaakt… het was echt heerlijk! Mijn eerste maaltijd na mijn vloeibare periode… mmmmm

    • Nicole op

      Linda, ik het gevoel,het is weer heerlijk om vast te mogen eten .
      Leuk dat je het hebt laten weten.
      Mvrg Nicole

  3. Liesbeth van der Bruggen op

    Hoi Nicole

    We eten vanavond dit recept,maar de sambal oelek zie ik niet meer in de bereiding terug komen,maar neem aan dat het tegelijk met de zoetstof etc(saus)erbij moet.

    Groetjes liesbeth.

    • Nicole op

      Ga je hebt gelijk stom van mij vergeten het mag met de zoetstof erbij. ga het meteen aanpassen, dankjewel dat je het veen door hebt gegeven/ Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *