Bieten met makreel salade

Bietjes, niet iedereen houd ervan maar ik vind ze heel erg lekker omdat ze een lichtzoete smaak hebben. Ze zijn super gezond en bevatten veel vezels, eiwitten, ijzer,vitamine en mineralen. Ze bevatten weinig calorieën. Het licht zoete van de bieten en de rokerige smaak van de makreel zijn een lekker combinatie. De licht pittige yoghurt mierikswortel saus geven het een frisse toets.

 

ahi_434d50323434363536_1_lowres_jpg

  • 12 snoeptomaatjes door midden gesneden
  • 125 ml griekse yoghurt
  • 4 theelepels mierikswortel
  • 1 zoetzure appel, geschild en in blokjes gesneden.
  • 250 gram gemengde sla
  • 1/2 theelepel zoetstof
  • 65 gram pijnboom pitten
  • 400 gram geraspte bietjes
  • 300 gram makreel
  • 3 lente uien in ringetjes
  • 120 gram pasta, volkoren of zoals ik heb gebruikt *rode linzen pasta.

*Rode linzen pasta: Het ziet er uit als pasta, je bereidt het als pasta maar het is voor 100% gemaakt van rode linzen en daardoor rijk aan ijzer, zink en eiwit.

 

fot-dichtbij

 

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking omschreven maar niet te gaar, strooi wel wat zout door het kookwater. Spoel de pasta in een vergiet met koud water af.
  1. Bak in een pan, zonder boter of olie de pijnboompitjes goudgeel.
  2. Maak de makreel schoon of koop schoongemaakt makreel, bijvoorbeeld peper makreel deze is lekker in dit recept. En scheur de makreel in stukjes.
  3. Meng de yoghurt met de mierikswortel, flink wat gemalen peper en een snufje zout goed door elkaar.
  4. Maak een dressing van 2 eetlepels olie met een 1 eetlepel azijn en 1/2 theelepel zoetstof en meng dit door elkaar

 

  • Verdeel de sla over het bord of een grote schaal, dan pasta, appel, bietjes en giet daar de dressing over. leg er dan de lente uitjes, de makreel en en de tomaatjes over. Het word een kleurrijk geheel 🙂
  • Serveer het yoghurt mierikswortel mengsel in een schaaltje apart, zodat ieder zelf van deze licht pittige, frisse saus over de salade schept.

 

schuin

 

Wat is mierikswortel: Mierikswortel is een scherp smakende wortel. De smaak lijkt een beetje op mosterd en radijs waar het familie van is. Deze word gemalen verkocht in kleine potjes.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Bieten met makreel salade

  1. Ingrid van Velzen op

    Vanavond deze salade gegeten. Hij was verrukkelijk. Ik heb wel iets minder mierikswortel gebruikt maar dat is persoonlijke smaak.
    Vraag : je hebt bij de dressing staan 2 eetl. Olie en 1 eetl. Azijn en dan weer 1 theel. olie wat voor olie ??
    Voor hoeveel personen is het?

    • Nicole op

      Oeps dat moet 1/2 theelepel zoetstof zijn, fijn dat je deze error even door hebt gegeven en natuurlijk nog fijner dat je het lekker vond. En ja ik houd van pittig eten dus het kan goed zijn dat er wat veel mierikswortel in zit 🙂

  2. Yvonne Bakkers op

    Aangetrokken door dit gezellig uitziend bordje en de combinatie van bieten en makreel, ga ik deze vanavond maken. Ben heel benieuwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *