Magere pastinaak soep

Pastinaak hoorde een tijd lang bij de ”vergeten groenten”, gelukkig maakt deze gezonden, lekkere groenten een comeback. Deze creme kleurige wortel is mager, rijk aan vezels, vitamine C, vitamine K en foliumzuur. En word geserveerd met reepjes gerookte zalm en stukjes appel, lekerrrrr.

 

 

 

 

INGREDIEËNTEN:

dikkevriendiningredieentenpastiknaaksoep

  • 1 kg pastinaken
  • 2 Granny Smith
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 grote teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1500 ml water
  • 4 tabletten kippen boullion
  • 300 gram hüttenkäse

GARNERING:

 

  • 1/6 appel in kleine blokjes per persoon.
  • 50 gram per persoon gerookte zalm in reepjes
  • optie: Bosje waterkers, verwijder de dikke stelen

soep

 

 

 

 

  1. Schil met een dun schilder de pastinaken en de appels en snijd deze in blokjes.
  2. Bak in 3 eetlepels olie in een grote soeppan de uien en de knoflook glazig.
  3. Voeg de gember, de pastinaak en appel blokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
  4. Voeg water en de boullion blokjes toe.
  5. Breng de soep aan de kook, zet deze zacht en laat 15 minuten koken.
  6. Voeg de hüttenkäse en vers gemalen peper toe en pureer de soep met de staafmixer tot deze fluweelzacht is.

 

Serveer de soep met in het midden een hoopje, zalm, appelblokjes en wat waterkers blaadjes.

 

midden

 

OPTIE:

  • Serveer de soep met knapperig vers brood.
  • Serveer en schijfjes citroen bij en sprenkel het sap over je soep
  • Vervang de zalm door blokjes gerookte kipfilet.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *