Stroganoff saus

Zelf Stroganoffsaus maken is vele malen lekkerder dan al die kant en klare Stroganoff sausen in een flesje of zakje. Maar ook gezonder en magerder, met verse producten. Dit recept is ook nog eens makkelijk om te maken. Serveer het op de klassieke manier met biefstuk of met gebakken kipfilet.

 

INGREDIEËNTEN:

ingrbief

  • 3 puntpaprika’s in blokjes gesneden
  • 3 sjalotten fijn gesnipperd
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel *Worcestershiresaus
  • 5 eetlepels vleesfond
  • 200 gram (1 bakje) hüttenkäse
  • 50 ml wodka

 

 

 

saus

  1. Bak de sjalotten en de knoflook in 2 eetlepels olie glazig.
  2. Voeg dan de paprika, champignons, tomatenpuree en de paprika poeder en bak dit 4 minuten.
  3. Dan mogen de tomatenblokjes, het vleesfond en de Worcestershiresaus erbij. Laat dit 3 minuten mee koken.
  4. Giet de wodka erbij, en kook het geheel een paar minuten zodat de alcohol verdampt.
  5. Dan meng je de hüttenkäse door de saus en breng deze goed op smaak met peper en zout, eventueel wat water erbij als je de saus te dik vind. Ik zelf vind het lekker als de saus wat dikker is,

 

 

 

 

 

Serveer er een biefstukje of kipfilet bij, lekker met rijst of aardappelpuree. Ik serveerde er sla bij.

 

fotogroot

 

 

*Wat is Worcesterhiresaus?

worcestersaus-large

  • Worcestersaus mag je niet missen in je keukenkastje want het is een heerlijke smaakmaker.
  • Het recept van Worcestershiresaus is een strikt bewaard geheim. Maar we weten wel wat voor ingrediënten in deze saus zitten: moutazijn, geestrijkazijn, stroop, maissiroop, chilipepers, sojasaus, peper, tamarinde, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook.
  • Deze klassieker bestaat al sinds 1837 en word in bijna iedere supermarkt verkocht.

 

TIP:

Vries de overgebleven vleesfond in een diepvries klontjes bakje. Zo kun je gedoseerd de vleesfond in andere sausen en gerechten verwerken.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *