Ovengerecht met boerenkool, kip en bonen

Dit mager ovengerecht zit boordevol eiwitten door de kip en de bonen. De boerenkool vol met vitamine C en aminozuren. Dit recept bewijst dat je met boerenkool meer kunt dan alleen maar stamppot van maken. Dit recept is makkelijk en supersnel gemaakt.

 

INGREDIËNTEN:

ovenschaal-vreed

 

  • 400 gram Cannelinibonen
  • 200 gram zwarte bonen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 300 gram boerenkool
  • 150 gram gesneden uien (2 uien)
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 400 gram kippendijen in blokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 kippenboulion tablet
  • peper na smaak
  • Optie 150 ml melk of water

 

  1. Zet de oven op 200 graden.
  2. Smeer een ovenschaal met wat olie goed in.
  3. Bak in een wok de uien en de knoflook in de olie tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de kip erbij en schroei deze dit, hoeft niet te kleuren. De kip gaart verder in de oven.
  5. Strooi de paprika poeder, cayenne peper over de kip en verkruimel het bouillonblokje over de kip.
  6. Schep de boerenkool onder het uienmengsel en laat deze 2 minuten slinken.
  7. Giet de Cannelini bonen en de zwarte bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan af, doe ze samen met de tomatenblokjes in de wok. Meng alles goed en zet het vuur uit. Zorg dat het gerecht vochtig is, vind je het te droog voeg er dan 150 ml melk of water bij, dit verdampt tijdens het garen in de oven.
  8. Leeg je wok in de ovenschaal, zet de schaal in het midden van de oven en bak deze 15 minuten.

 

Zet de schaal op tafel, staat zo gezellig.

 

brodbreed

 

TIP:

  • Ook lekker met wat geraspte kaas of verkruimelde fetta er over voor dat de schaal de oven in gaat.
  • Maak het gerecht wat smeuïger door de 150 ml melk of water te vervangen door koksroom light.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Ovengerecht met boerenkool, kip en bonen

  1. Liesbeth van der Bruggen op

    Nicole,

    We hebben de schotel vanavond gegeten maar vonden het erg droog,
    We denken dat er iets van room Light ofzo door mag.
    Andere recepten vinden we heerlijk.

    Groetjes liesbeth

    • Nicole op

      Liesbeth dat vind ik nou vreselijk jammer, hij was bij mij vochtig. Ik heb vanavond het laatste restje op gegeten. Ik zal het recept aanpassen en adviseren om er wat melk of light room bij te voegen om het wat smeuïger te maken. Fijn dat je het het even hebt laten weten, Groetjes Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *