
Kip in zoetzure gember saus
Dit recept maak ik al jaren als ik een buffetje maak voor een feestje. We eten het niet vaak maar als ik het maak geniet ik van het warme, prikkelende gevoel achter in de keel van de verse gember. Het recept is heel erg makkelijk en als je je er goed aan de ingrediënten houd kan het niet fout gaan. Succes verzekerd 🙂
INGREDIËNTEN: 6 personen
- 900 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 2 blikjes tomaten puree
- 5 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels verse gember geraspt *
- 1 eetlepel chili saus
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels sambal oelek
- 65 gram honing
- 75 gram Kikkoman soya saus (de groene met minder zout)
- 1 eetlepel maizena
- Gemalen peper
Gebruik een afsluitbare anti aanbak pan.
- Meng in een kom, de soya saus, honing,gemalen peper, gember, sambal, chili saus, olie , tomaten puree en de knoflook.
- Snijd de kip in blokjes, doe deze in de anti aanbak pan en giet hier de saus over heen.
- Zet het vuur aan, zodra de saus begint te pruttelen zet je de pan op het kleinste pitje op de laagste stand.
- Als je hebt leg dan zo’n ouderwets treefje (sudderplaatje) onder de pan. En laat het vlees 20 minuten sudderen. Heb je geen treefje dan zou ik het vlees 15 minuten heel zachtjes laten garen.
- Meng 1 eetlepel maizena met 3 eetlepels water, roer dit goed door en giet het papje bij de de saus. Zet het vuur 2 minuten hoger zodat de saus wat harder pruttelt en de maizena haar werk kan doen.
Serveer de kip met gekookte broccoli en zilvervliesrijst.
*De hoeveelheid gember in dit gerecht geeft een prikkelend heet gevoel achter in de keel, houd je daar niet van gebruik dan 1 eetlepel vers geraspte gember
TIP:
- Vervang de kip door hamlappen.
- Strooi er wat lenteui ringetjes en sesamzaadjes op voor een mooie aankleding.



