Zo slap als een vaatdoek

Hoe meer ik afval hoe minder energie ik heb. Dat klinkt misschien vreemd maar sinds een paar weken word het erger en erger. Je zou denken dat als je 33 kilo gewicht bent verloren je je fit en energiek voelt maar helaas is het omgekeerde waar.

 

 

Ik sta ‘s-morgens redelijk fit op maar hoe later het in de middag is hoe futlozer ik word. Heb zelfs moeite met denken, ik kan drie keer eenbusinesswoman with a key winder on her back sleeping on laptop

stukje tekst lezen en dan nog niet weten wat er staat. Ik kom soms niet uit mijn woorden en mijn benen lijken wel van lood. Moe, moe, moe. ‘s-Middags om drie uur gaat het kaarsje uit en zou ik het liefst naar bed gaan. Ik ga iedere avond super vroeg naar bed maar helaas helpt dat niet.

 

Ik lees op meerdere forums klachten die een beetje op die van mij lijken maar dan meestal pas na 6 maanden en niet na een kleine 3 maanden. Meestal is dat vitamine B-12 of D tekort. Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik bij het ziekenhuis mijn bloed laten prikken. Ik eet uitgebalanceerd, slik mijn speciale vitamines, mijn calcium D kauwtabletten en eet mijn eiwitpoeder trouw.  Ook sport ik 3 x in de week en drink bijna 2 liter water op een dag. Maar deze vermoeidheid belemmert dat ik mijn werk goed kan doen, en met een eigen zaak is dat toch wel een probleem.

 

uz2ixpskifcsvbnxijxmvefp29sod1dd

 

Vandaag kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek van het ziekenhuis, alle vitamines en ijzer waren prima. Niets gaf aan dat ik een tekort zou hebben. Ook keek ik samen met de diëtiste van het ziekenhuis of ik genoeg eiwitten binnen kreeg, ik zit op 128 gram eiwit wat meer dan voldoende is.

 

 

De diëtiste en de case manager hebben mij gewaarschuwd een stapje terug te doen. Mijn lichaam krijgt maar minimaal calorieën binnen in verhouding tot mijn activiteit. En dat houdt in dat mijn batterijen op zijn, mijn lichaam heeft een soort burn-out. Aangezien ik nog wel een jaar lang zal afvallen moet ik rustperiodes inbouwen en was het advies wat minder te werken. Tja dat is natuurlijk niet zo makkelijk als je zelf baas bent, zucht.

img_0282

Het was voor mij wel een eyeopener, ik was er van overtuigd een vitamine te kort te hebben maar ik bleek het zelf te veroorzaken. Toch wel schrikken. Als ik nu terugdenk weet ik eigenlijk heel goed dat ik te veel heb gedaan, ben twee weken na de operatie halve dagen gaan werken om na vier weken weer fulltime in de winkel te zijn.

 

Nu nog bedenken hoe ik deze waarschuwing in mijn drukke leven ga plaatsen, hebben jullie nog tips?

 

Nicole

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

9 reacties op “Zo slap als een vaatdoek

 1. Desiree op

  Minder uren aanwezig zijn in de winkel. Er zit niets anders op. Je hebt geweldig personeel die kunnen het ook zonder jouw aanwezigheid de hele dag. Ga een aantal dagen de middag naar huis. Kop op! Je doet het geweldig!
  Groetjes Desiree

  • Nicole op

   Ik ben bang dat het dat gaat worden en de winkel aan mijn meiden over moet laken. Maar ja de winkel is mijn kindje en het is moeilijk om deze alleen te laten. Groetjes Nicole

 2. Ik denk dat je teveel hooi op je vorkje neemt????. Ik weet in het begin ga je als een speer, en heb je energie voor 10 man/vrouw en ga je 3x per week sporten en al niet meer in activiteiten. Naast een fulltime baan en eigen baas te zijn, zou ik hierin toch pas op de plaats maken. ‘Smorgens op de zaak, ‘smiddags een time out en vervolgens indien nodig, nog even terug naar de zaak. Het sporten zou je wat minder kunnen doen. Ik weet niet of je ver van de winkel woont, maar dat zou je ook op de fiets kunnen doen of lopen…. dus Nicole, zoek een ander dagritme anders hou je dit op de lange termijn niet vol! Succes..

  • Nicole op

   Hallo Tins, Ik weet dat ik gas terug moet nemen maar vind dat o zo moeilijk. Ik hoeg zaterdag niet te werken en zal dan eens nadenken hoe ik dit ga aanpakken. Maar zelfs denken kost me moeite hihi. Nicole

 3. TIina Alofs op

  Je MOET Nicole!!!
  Als je nu niet jouw tempo aanpast, zal het je later nog verder opbreken en ik denk niet dat je daar op zit te wachten. Neem de tijd, het heet niet voor niks Het Traject!
  En je kindje (de winkel) loslaten is nu (nog) niet aan de orde. Dus luister naar je lijf zoals je ervoor ook deed! Sterkte met maken van de juiste keuze. En daarbij, tis ook gezelliger voor je man en andere in jouw nabije omgeving dat jij je goed gaat voelen!

 4. Mirjam op

  Met interesse lees ik je verhaal, straks als ik de GBP krijg en met een eigenzaak. Je kunt beter nu je rust pakken dan dat je straks helemaal niet meer kunt werken. Ook zou ik voor nu 1 dag sporten overslaan.
  Straks mag je weer drie keer sporten als je fitter bent. En vergeet niet elk kind moet je los leren laten om volwassen te worden????
  Heel veel sterkte schat je kunt het.
  Mirjam

 5. Pingback: 4 maanden na de operatie, een kleine update.

 6. Hoi Nicole,

  Toevallig ben ik op je website terecht gekomen Volgens mij omdat ik een afbeelding aan het zoeken was (zo slap als een vaatdoek)

  Heb je wel eens gehoord van neurotransmitters? Dit zijn chemische boodschappers die je gedrag beïnvloeden. Vooral voor je denken is Acetylcholine belangrijk en Dopamine voor kracht zowel fysiek als mentaal.

  Ik lees dat je vitamines gecontroleerd zijn. Toevallig ook het mineraal magnesium? Als je maag niet zuur genoeg is dan worden mineralen en ook B12 minder goed opgenomen. Magnesium is essentieel voor energie productie (en ontspannen van je spieren).

  Ik bericht je puur omdat je om tips vraagt en dit je hopelijk een ingang geeft waar je iets mee kunt (niet om je iets te verkopen). Mocht je hier of iets anders vragen hebben dan kun je mij altijd even kort mailen. Waar ik kan help ik je graag even.

  Groeten Derek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *