Knolselderij frietjes

Vandaag heb ik knolselderij frietjes gesneden en deze gebakken in de oven. Lekker voor bij het recept Kipsalon. Je kunt ook andere harde groentesoorten gebruiken als pastinaak, zoete aardappels, bieten, pompoen en wortels. Soms zijn er ook regenboog wortelen in de supermarkt te krijgen die zijn niet alleen lekker maar ook kleurrijk op je bord.

 

INGREDIËNTEN: 4 personen als bijgerecht

unnamed

 

  • 1 Knolselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout

 

 

 

 

 

  1. Zet de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de knolselderij schoon.  Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frietjes krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.
  3. Leg de frietjes op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie en paprikapoeder over de frietjes en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje olie.
  4. Zorg dat de frietjes zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.
  5. Bak 25 to 30 minuten in de oven, tot ze verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

Serveer met zelfgemaakte knoflook saus

 

nieuw

TIP:

  • Er zijn vele kruiden die er lekker bij zijn denk aan knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, rozemarijn.
  • Gebruik grof zeezout of Keltisch zout.
  • Maak kleine puntzakjes voor de frietjes in te presenteren.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Knolselderij frietjes

  1. Pingback: Kipsalon

  2. Pingback: Magere knoflook saus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *