Magere appeltaart

Het wordt weer kouder en dan krijg ik zin in Appeltaart. Helaas staat appeltaart bekend als calorieënbom. Vandaar dit recept voor  magere ”appeltaart”, dat een mix is van een Tarte tatin (Franse omgekeerde appeltaart) en een cheesecake. Ook lekker als je de appels vervangt door stukjes peer. Dit appeltaart recept is ook geschikt voor Diabetici.

 

INGREDIËNTEN:

dichtbij-mooi

  • 500 gram appels
  • 500 gram philadelphia light
  • 2 eieren
  • 50 gram zelfrijzende bloem
  • 40 gram pecannoten (ongezouten)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 volle theelepels stevia of Natrena poedersuiker
  • 3 volle theelepels kaneelpoeder
  • 4 theelepels vloeibaar zoetstof
  • Bak papier

 

 

  1. Zet de oven op 180 graden.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Bestrooi de appelschijfjes met de Stevia poedersuiker en de kaneel, mengel alles goed door elkaar.
  4. Meng de philadelphia, bloem, vanille extract, vloeibare zoetstof en de eieren goed door elkaar.
  5. Smeer een springvorm met met een kwastje in met wat olie
  6. Knip uit het bak papier een rondje die 1 cm groter is dan de bodem van de springvorm. Leg dit rondje in de springvorm en duw het overgebleven randje omhoog.
  7. Schik de appels op de bodem van de springvorm, verkruimel de pecannoten hierover.
  8. Giet het philadelphia mengsel over het geheel.
  9. Zet de ”appeltaart” 20 minuten in het midden van de oven, schakel de oven uit en laat de taart 10 minuten na garen.
  10. Schrik niet de taart blijft bleek van kleur, laat deze goed afkoelen.
  11. Maak de springvorm los en draai de taart ondersteboven op een schaal, trek voorzichtig het bakpapier eraf.

hele-taart

 

 

Serveer kleine puntjes want deze taart is best machtig.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

11 reacties op “Magere appeltaart

    • Nicole op

      Dankjewel Karin, ik zou dolgraag een kookboekje maken, als ik wat meer energie heb ga ik daar ook zeker aan werken. Nicole

    • Nicole op

      Amandelmeel is een prima vervanger, vol met eiwitten. Alleen wel meer calorieën, in 50 gram bloem zit 170 Kcal en in 50 gram amandelmeel 300 Kcal.

      Groetjes Nicole

  1. Linda op

    Hey nicole,

    Heb ze net gemaakt maar resultaat qua oog is toch beduidend minder, stuk platter. Ofja laagje appel.en.laagje philadelphia dus eigenlijk. Smaakt wel lekker overigens

    • Nicole op

      Toevallig zitten mijn moeder en ik een stukje van de taart te eten, vanmiddag weer gemaakt. Geen idee waarom deze paltter is.Misschien dat jou springvorm groter is dan die van mij? Dan zou het kunnen kloppen.

      Groetjes Nicole

  2. Winnie op

    Beste Nicole,
    Het is een prima taartje! Lekker stevige cheesecake met heerlijke appelkaneel smaak en crunch van de pecannoten. Klein stukje is inderdaad voldoende. Fijn dat ik voor mezelf een mager verjaardagstaartje heb en voor een gast met diabetes ook iets lekkers te bieden heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *