
Rode kool, lekker ouderwets
Rode kool is een van de oudste koolsoorten en wordt al eeuwen gegeten. Natuurlijk kun je deze kant en klaar kopen maar zelfgemaakt is deze vele malen lekkerder. Als je dit recept gebruikt ook veel minder aan calorieën door dat de suiker vervangen is door cassis light en zoetstof. Ook lekker als je er stukjes appel in mee kookt.
INGREDIËNTEN: 6 personen
- 700 gram voorgesneden rode kool
- 4 sjalotten
- 300 cl Hero cassis light
- 100 cl water
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 tl vloeibare zoetstof
- 4 laurierbladen
- 6 jeneverbessen geplet
- 6 kruidnagels
- 1 eetlepel bloem
- 2 el vloeibare boter
- zout en peper
- Snipper de sjalotjes fijn en fruit ze 3 minuten in een kookpan.
- Doe de rode kool, cassis, rode wijnazijn en de zoetstof en laat deze aan de kook komen
- Zet de pan op je kleinste gas pitje op de laagste stand en voeg zout en peper, kruidnagels, laurierblad en de jeneverbessen toe.
- Leg de deksel op de pan en laat dit 1 uur stoven, roer af en toe door de pan.
- Verwijder de laurier en de kruiden uit de pan en strooi voorzichtig de bloem over de kool, roer goed voor een paar minuten. Door de bloem krijgt de rodekool een mooier aanzicht en neemt het het vocht op.
Serveer met hachee, stooflappen en of wild.



