Pompoensoep

Als de blaadjes van de bomen vallen krijg ik spontaan trek in knusse herfstgerechten. In het sprookje van Assepoester wordt de pompoen omgetoverd tot een koets. Met dit recept tover je een heerlijke en vooral makkelijke pompoensoep op tafel.

 

INGREDIËNTEN: Grote pan soep

flespompoen-butternut

  • 1 flespompoen (1,5 kilo)
  • 2 grote uien in stukjes gesneden
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gram schoongemaakte wortels in plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijn gesneden
  • 2 liter water
  • 1 liter magere melk
  • 4 groenten boullion blokjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 volle theelepel komijn
  • 2 volle theelepels masala (kerriepoeder)
  • peper en zout

 

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd deze in grote dobbelsteentjes.
  2. Bak in een grote soeppan in 3 eetlepels olie, de ui, knoflook, gember en de rode peper glazig.
  3. Bak de kurkuma, komijn en de masala (kerriepoeder) 1 minuut mee.
  4. Voeg de wortels en de pompoenblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Dan mag het water en de bouillonblokjes er bij. Breng aan de kook, zet het vuur zachtjes en laat 20 minuten koken.
  6. Zeg het vuur uit en voeg de melk toe en pureer de soep goed met de staafmixer.
  7. Maak op smaak met zout en peper toe.

 

pompoen-breed

TIP:

  • Serveer met wat pompoen pitjes.
  • Serveer met dot magere kwark.

 

Pompoen gezond:

De pompoen bevat veel vezels die de darmflora en spijsvertering bevorderen. Ook bevatten deze oranje vruchten bètacaroteen wat goed is voor de ogen én huid. Een leuke vervanging voor de wortel dus. Verder is de pompoen caloriearm en rijk aan diverse vitaminen en mineralen, zoals vitamine B, E en calcium.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *