Pompoen lasagne met salie

Pompoenen zijn kleurrijk, smaakvol en vooral zeer veelzijdig. Het seizoen van de pompoenen is aangebroken. Niet iedereen houd van de smaak van pompoen maar voor mij is het een van mijn favoriete herfst groenten.

 

INGREDIËNTEN:

schaal-hoog

  • 1 flespompoen (1,5 kilo)
  • 2 blikje tomatenblokjes
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 250 geschrapte wortelen in plakjes
  • 2 eetlepels fijngehakte salie (5 gram)
  • 400 gram hüttenkäse
  • 200 gram mozzarella (maxi) in plakjes
  • 1 rode peper zonder pitjes fijn gesneden
  • 1 ei
  • 80 gram 30+ kaas geraspt
  • volkoren lasagne vellen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

 

  1. Zet de oven op 190 graden.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in grote dobbelsteentjes
  3. Bak de knoflook en de rode peper voor 1 minuut in wat olie in een hapjes pan.
  4. Voeg de pompoen en de wortels toe, zet het vuur halfhoog en leg de deksel op de pan, bak dit door af en toe te roeren zo’n 15 min.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden toe. Bak dit nog eens 10 minuten op laag vuur zonder deksel.
  6. In tussen mix je de hüttenkäse, 1 theelepel zout, gemalen peper en het ei het tot een gladde massa en meng daar de geraspte kaas doorheen.
  7. Breng het pompoenmengsel goed op smaak met peper en zout en prak met een vork of pureestamper het mengsel wat fijner. Niet te fijn.

 

 

 

  1. Smeer een ovenschaal in met olie en leg er een dun laagje pompoenmengsel in, leg er dan een laagje lasagne vellen in.
  2. Verdeel het overgebleven pompoenmengsel in tweeën, en leg een helft op de lasagne vellen.
  3. Dan weer een laagje vellen, met daarop de helft van het hüttenkäse mengsel, dan weer een laagje lasagne vellen met daarop de rest van het pompoenmengsel.
  4. Weer een laagje lasagne vellen met daarop de rest van het hüttenkäse mengsel.
  5. Verdeel dan als laatste  laag de plakjes mozzarella. (optie 2 eetlepels pijnboompitten) dek af met aliuminiumfolie.
  6. Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze afgedekt 20 min, haal dan de folie eraf en bak deze nog eens 20 minuten.

144102-660x280

 

TIP:

  • Strooi over de mozzarella 2 eetlepels pijnboompitjes voor de schaal in de oven gaat.
  • Leg over beide pompoenlagen een laagje tomaten plakjes.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *