Romige mosterdsoep met spekjes

Voor mosterdsoep mag je mij wakker maken. Gebruik wel de echte Zaanse grove korrel mosterd in dit recept en serveer de soep met de krokant gebakken bacon. Lekker als voorgerecht, als maaltijdsoep met brood of lunch. Mosterdsoep kan altijd…..

 

INGREDIËNTEN: volle pan soep

soho

  • 2 preien
  • 2 aardappels in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 5 eetlepels Zaanse grove korrel mosterd
  • 3 blokjes kip of groenten boullion
  • 1 liter water
  • 600 ml magere melk
  • 8 plakjes dun gesneden bacon

 

  1. Bak de uien in een grote soeppan in 2 eetlepel vloeibare boter glazig.
  2. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  3. Voeg de prei, mosterd en de aardappels toe en bak deze 4 minuten mee.
  4. Voeg het water, melk en de boullion blokjes toe en kook het geheel 12 minuten.
  5. Leg op een bord 2 vellen keukenpapier op elkaar, leg dar 4 plakjes bacon op daarop leg je weer 2 vellen keukenpapier. Zet het bord in de magnetron en bak deze op 900 watt voor 1,5 minuut. Verwijder het papier en laat de bacon afkoelen dan kun je ze verkruimelen.
  6. Pureer de soep goed met de staafmixer, proef of de soep nog zout, peper of nog wat mosterd nodig heeft.

 

sopbre

 

Serveer de soep met de verkruimelde bacon en knapperig volkoren stokbrood lekerrrrrrr

 

TIP:

  • Serveer er in plaats van spekjes, zalmsnippers in de soep.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Romige mosterdsoep met spekjes

  1. Bianca van Donge op

    Hi!!
    Vanavond ga ik dit soepje maken. Lijkt me heerlijk. Vraagje… wat bedoel je met keukenpapier? Keukenrol ? Bakpapier?
    Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *