
Magere Kippengehakt balletjes
Kippengehakt is dat niet droog? Niet als je ze op deze manier maakt ze zijn verrukkelijk en lekker mals en ook nog eens mager. Als je nagaat dat in 100 gram rundergehakt 236 Kcal en in kippengehakt 155 Kcal zitten dan is de keus snel gemaakt.
INGREDIËNTEN: 8 kleine ballen
- 300 gram kippengehakt
- 1 zeer fijn gesneden sjalot
- 1 teen uitgeperste knoflook
- 1 ei
- 3 verkruimelde volkoren beschuitjes
- 1 eetlepel Japanse soya saus (groene verpakking less salt)
- 1 eetlepel ketchup of chilisaus.
- vers gemalen peper
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
- Meng het gehakt met alle ingrediënten goed door elkaar en draai er gehaktballen te grote van een pingpongbal.
- Leg de gehaktballen voorzichtig 1 voor 1 in het kokend water en laat ze 10 minuten koken.
- Haal ze uit het water en bak ze nog even bruin in 2 eetlepels vloeibare boter.
Deze gehaktballen zijn lekker bij stamppot maar ook als snack met tzatziki saus
TIP:
- Verwerk 1 eetlepel fijn gesneden peterselie door het gehakt.
- 1 tl sambal erin voor meer pit.




Pingback: Bouillon fondue