
Bouillon fondue
Krijg je eters? Dan is dit een leuk, makkelijk en vooral magere manier van fonduen. Je hoeft er niet speciaal een Chinese fonduepan voor te hebben maar voor 19,95 heb je er al op bol.com. Het gaat ook met de klassieke fonduepan of met een warmhoudplaatje en een pan met wat dikkere bodem.
VOOR DE BOULLION:Recept voor 5/6 personen
- 2 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of van tablet)
- 1 teentje knoflook uitgeperst
OPTIES OM MEE TE FONDUEN:
- 200 gram kipfilet in stukken
- 200 g tilapiafilet, (of andere stevige vis) in stukken
- 200 gram kippengehakt balletjes
- 250 g kastanjechampignons, schoongeveegd
- 1 courgette, in plakken
- 200 g sugar snaps
- 1 rode paprika, in repen
- Leg iedere ingrediënt om mee te fonduen in leuke bakje en zet deze op tafel
- Vergeet niet om peper en zout op tafel te zetten.
- Breng de bouillon aan de kook. Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin. De stukjes kip, vis, groenten enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is
Serveer de bouillon op het laatst met wat dunnen mie of noedels, schep deze voor ieder in een kommetje.
Serveer een kommetje kikoman soya saus, lekker om de stukjes vlees in de dompelen.
Er zijn speciale Chinese schepnetjes om makkelijk de groenten, vis en vlees mee te koken. Ze kosten vaak tussen de 1,00 en 2,oo euro. Verkrijgbaar bij de Toko en huishoudelijke winkels. Je kunt ook je fondue prikker gebruiken.
Chinese fonduepan, super leuk en al vanaf 19,95 te koop
OPTIE:
- Er zijn vele andere groenten geschikt, zoals broccoli en bloemkool roosjes, taugé, kleine mais kolfjes, sperzieboontjes, stukjes wortel, witlof bladeren, allerlei paddenstoelen en kleine tomaatjes.
- Voor vis hoef je alleen rekening er mee te houden dat het stevige vis, maar ook garnalen, kleine krabjes en kreeftjes zijn zeer geschikt.
- Voor een vegetarisch variant is tofoe geschikt.



