4 maanden na de operatie, een kleine update.

De tijd vliegt, het is al weer 4 maanden na mijn Gastric Bypass operatie. Hierbij een update hoe het nu met mij gaat. Ik heb vaak eraan gedacht hoe het mij zou vergaan 4 maanden na de operatie.

 

4 maanden later:

Ik had verwacht moeite te hebben met eten en vooral of ik het wel zou verdragen. Ik was bang een dumping te krijgen en op het werk niet aan mijn nieuwe etenspatroon te kunnen voldoen. Al deze problemen heb ik helemaal niet gehad.

Ik was gewaarschuwd dat ik problemen kon krijgen met het eten van pasta, rijst, pittig eten en een gekookt ei. Gelukkig was die waarschuwing niet voor mij bedoeld want ik kan alles, natuurlijk met mate, eten.

Een dumping heb ik nog niet gehad, misschien ga ik die in de toekomst nog een keer krijgen maar gelukkig is deze mij nog uitgebleven. Of hoor ik bij die kleinen groep die die daar van verstoken blijft.

Je krijgt tijdens de informatiedag een hele lijst met mogelijke klachten te zien. Ik dacht, dat is zoiets als een bijsluiter van een medicijn, daar staat ook altijd zo’n lijst met klachten waarvan je na het innemen van het medicijn misschien last kan krijgen maar waarvan de kans zo klein is dat je denkt “dat gaat mij niet overkomen”.

 

De klachten die ik wel heb gekregen had ik helemaal niet verwacht:

Vermoeidheid:

Enorme vermoeidheid, ik ben iedere dag later in de middag zo moe dat ik niet meer goed kan denken, werken en zelfs praten kost mij moeite. Mijn benen lijken van rubber en ik kan niet stoppen met gapen. Sporten kost me zoveel kruim dat ik dit maar op een laag pitje heb gezet terwijl het ziekenhuis verwacht dat je 3 x in de week gaat sporten.

Na een controle van mijn bloed bleek dat ik  geen vitamines of ijzer te kort zou hebben. De vermoeidheid moet vanzelf een keer ophouden, ik kan niet wachten wanneer dit is want ik voel me zo slap als een vaatdoek.

moe1

In plaats dat mijn gewichtsverlies mij meer energie zou moeten geven is het tegengestelde waar ik ben minder energiek dan toen ik 169,4 kilo woog.

 

Haaruitval:

Mijn haar valt erg uit, zo erg dat ik mijn haren bijna niet meer leuk geföhnt krijg en dat er boven op mijn hoofd dunne plekken zijn ontstaan waar je mijn hoofdhuid door ziet. De reden is dat na een Gastric bypass operatie het lichaam gedwongen wordt om te leven op een drastisch verminderde hoeveelheid aan voedingsstoffen. Omdat een deel van de dunne darm omzeild wordt, worden de voedingsstoffen bovendien minder goed opgenomen door het lichaam.

gty_hair_thinning_jef_140722_16x9_608

Daarom gaat je lichaam compenseren. De beperkte voedingsstoffen die wel binnen komen worden doorgeschakeld naar waar ze het meest nodig zijn – belangrijke organen zoals het hart en longen. Het haar wordt gedwongen om te doen zonder de voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien en gezond te zijn. Je haar produceert daardoor geen nieuwe strengen. Dit leidt helaas tot dunner haar.
Niet iedereen heeft na een GBP operatie haaruitval maar ik helaas wel en ook dit zou over 6 tot 12 maanden over moet zijn. Zucht ik kan niet wachten.
Anale fissuur:

Een anale fissuur (ook wel fissura ani of anuskloof genoemd) is een klein scheurtje in het slijmvlies bij de uitgang van de anus. Meestal zit dit scheurtje aan de rugzijde van de anus en
geneest hier moeizaam omdat dit gebied een slechte doorbloeding heeft. Het kan het zijn dat het heel langzaam of helemaal niet geneest.

auw

Na zes weken spreekt men van een chronische fissuur. Zo’n chronische fissuur geneest vrijwel nooit uit zichzelf. Immers: elke keer als u naar het toilet gaat veroorzaakt dat pijn, de pijn geeft een verkramping van de sluitspier, en daarmee worden ook de bloedvaatjes dichtgeknepen die nieuwe bouwstoffen moeten aanleveren voor de genezing van het wondje.

Ik kan je zeggen, het doet pijn met een hoofdletter. Ik smeer er speciale crème op maar het geeft nog geen verbetering. 🙁

Natuurlijk heb ik ook goed nieuws 🙂 🙂

En dat is dat ik nu 40 kilo kwijt ben, geweldig natuurlijk. Kost me een vermogen aan nieuwe kleren want mijn oude kleding is 3 tot 4 maten te groot maar ook het shoppen is nu een stuk leuker. Heel veel grote maten winkel hadden niets tot een beperkte collectie in mijn oude maat 60 maar nu met mijn maat 52-54 kan ik in iedere grote maten winkel terecht. Dus het is nu shop till your drop ha ha.

Ik was eigenlijk best tevreden met mijn oude ik en die nieuwe ik in de spiegel is best wennen. Nu maar hopen dat mijn klachten opgelost worden en ik wat meer kan genieten van de kilo’s minder.

20161031_115220

Nicole

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

21 reacties op “4 maanden na de operatie, een kleine update.

 1. Desiree op

  Super knap van je! Hoop dat alle zaken waar je nu last van hebt, op Den duur gaan verdwijnen. Je ziet er geweldig uit! respect! GR Desiree

 2. Andrea op

  Hey Nicole, heel herkenbaar de meeste dingen,de haaruitval word echt weer minder, het heeft bij mij 4 maanden geduurd,krijg nu weer kleine haartjes op die kale hoofdhuid!
  Met de kilos ga je als een speer! Ik ben blij voor je.
  Succes met je scheurtje, elke avond een Wapiti tabletje houd je ontlasting smeuig,miss minder druk.
  Groetjes Andrea

  • Nicole op

   Ik gebruik Wapiti ook al een tijdje en de ontlasting is nu ook zachter alleen het haarscheurtje wil niet genezen. Thnx voor je opbeurende woorden Nicole

 3. Wat naar om te horen dat je deze klachten hebt Nicole, ik hoop dat je er snel verlost bent!

  En verder zie je er geweldig uit, maar dat vond ik voorheen ook altijd over jou. Je bent gewoon een mooi en charismatische vrouw. Be proud!

 4. Ineke op

  Hoi Nicole,
  Wat heb jij een geweldige blog. En wat doe je het supergoed. Na 4 maanden al zoveel kilo’s kwijt is een groot succes.
  Je kleding die je nu koopt, kun je opgeven bij de belasting als je aangeeft een maagoperatie hebt gehad. Dus bonnetjes bewaren en indienen bij je belastingaangifte!
  Misschien wist je dit al.
  Ik heb nu al anderhalf jaar mijn sleeve en ik vind het nog steeds geweldig dat ik die beslissing genomen heb om dat te laten doen. Ook ik heb al mijn bonnetjes van gekochte kleding bewaard en ingediend. Kreeg echt een aanzienlijk bedrag terug!
  Zet em op, Nicole!

  • Nicole op

   Ik had er van gehoord maar dacht dat zal wel een broodje aap verhaal zijn, ik zal het ook gaan proberen. Thnx voor het compliment . Groetjes nicole

 5. Gerrie lute op

  Hoi Nicole,
  ik hoop dat je klachten snel verdwijnen.
  Je ziet er wel super uit maar zo moet je je ook voelen.
  Groetjes Gerrie Lute.

 6. Ingrid van Werven op

  Hi Nicole, echt knap hoor, petje af voor jou! Hopelijk krijg je snel je energie weer terug. Liefs, Ingrid

 7. Janneke van hoof op

  Wauw nicole super! Je bent heel goed bezig! en die haar uitval heel erg herkenbaar! Ook ik verlies heel veel haar! en heb erg dunne plekken op mijn hoofd! MAAR daarnaast super trots op mezelf nu 5 maanden na operatie 43.5 kilo kwijt! en geniet daar elke dag van!! Geniet er volop van en vooral doorgaan!

  Liefs janneke

 8. Corrie op

  Zo knap van je hoe je het doet. Mooi ook te lezen dat je positief blijft ondanks ook de mindere kantjes. En je blijft een vrouw met uitstraling, of je nu maat 60 of 52 hebt. Toppie! Bewondering. Groetjes, Corrie.

 9. Hey Nicole,
  Wil even zeggen dat je het TOP doet!

  Tip voor het kloofje (heb ik ook gehad na de bevalling van mijn zoon, jodelie!) maar misschien ken je het al of heb je het geprobeerd: zink-zetpillen, gekregen van mijn huisarts en in combinatie met zinkzalf zoveel verzachting, dat de pijn binnen 2/3 dagen weg was en na een paar weken helemaal genezen!

 10. Sjaan op

  Hier de operatie 7 maanden geleden en ik sta op de kop van de pijn dacht eerst aambeien maar blijkt ook een anaal fissur te zijn ik wordt er echt GEK van heel verdrietig ik sport nidt meer en door de pijn wil ik ook bijna niet eten wordt er wanhopig van hoe is het nu met jou?

  • Nicole op

   Hallo Sjaan,

   Het gaat nu gelukkig helemaal goed met me , nergens meer last van dankzij zij een crème die ik voorgeschreven heb gekregen van de huisarts. Moest ik in de koelkast bewaren en smorgens en savond aanbrengen, verzachte al vrij snel en bij tube nr 2 was het weer helemaal oké. Ik hoop dat dit ook snel bij jou gaat gebeuren. Gr Nicole

 11. Pingback: Alweer een jaar geleden

 12. Dick van Ingen op

  Nicole, Al je genoemde klachten (En nog vele meer) had ik ook. Ik neem geen, of te weinig, B12 op uit voedsel sinds mijn jeugd. Nu ik intensief spuit zijn alle klachten verminderd of weg. De meeste artsen zijn niet op de hoogte door het foutieve protocol wat is opgesteld door het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Men kijkt daardoor alleen naar de bloedwaarden. Als je naar de symptomen kijkt heb jij 100% zeker een tekort op weefselniveau. Snel contact opnemen met een arts die wel intramusculair toedient. Zie bij B12 kliniek en stichting B12-tekort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *