Linzen – bloemkool soep

Ik ben een hele grote soep fan, iedere dag neem ik een bakje soep mee naar mijn werk. Vooral met deze koude dagen is een lekker warm kopje soep een feestje om te eten. Dit recept is mager, gezond en boordevol met eiwitten. De kippengehaktballetje zijn een lekkere combinatie met de curry pasta.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 300 gram uien (grof gesneden)
  • 3 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 600 gram kippengehakt
  • 1 volle eetlepel milde curry pasta*
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 kippen boullion blokjes
  • 175 gram linzen
  • 2,5 liter water
  • 750 ml halfvolle melk **

 

  1. Pak een ruime soeppan en bak in 2 eetlepels olie de uien glazig in de pan.
  2. Voeg de knoflook erbij en bak deze 1 minuut mee.
  3. Voeg de curry pasta, komijn en de kurkuma toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. Voeg het water, de melk , de bloemkool roosjes, linzen en de boullion blokjes toe en kook dit 20 minuten.
  5. Draai in tussentijd de gehaktballetjes.
  6. Pureer de soep met de staafmixer en maak de soep op smaak met zout en vers gemalen peper.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe en kook deze 6 minuten mee.

 

 

 

TIP:

  • Serveer de soep met verse gesneden koriander
  • Serveer de soep met een dot zure room

  • * dit is het merk curry pasta dar ik gebruik
  • **vervang de melk met 500 ml kokosmelk

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Linzen – bloemkool soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *