Smeuïge bessencake

Ik ben geen grote zoetekauw maar heb wel af en toe de drang naar iets zoets. Deze cake is licht zoet en smeuïg en met zo’n gezond mogelijke ingrediënten gemaakt. Ik serveer deze cake als toetje met een dot griekse kwark en wat blauwe bessen maar smaakt natuurlijk ook lekker bij koffie of thee.

 

 

INGREDIËNTEN:

  • 2 eieren
  • 100 gram magere kwark
  • 50 gram (room)boter
  • 200 gram blauwe bessen
  • 80 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing

 

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Vet de bakvorm* met wat boter in.
  3. Smelt de boter 1 minuut in de magnetron.
  4. Klop met een garde de eieren met de suiker.
  5. Voeg amandelmeel en yoghurt toe en roer dit goed door elkaar.
  6. Roer de boter, honing, citroensap en het snufje zout door het mengsel heen.
  7. Lepel voorzichtig de bessen door het beslag.
  8. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak deze plusminus 20 minuten goudbruin.
  9. Weet je niet zeker of de cake klaar is dan prik je met een dateprikker in het midden van de cake, blijft er beslag aan hangen dan s je cake nog niet gaar.

 

Laat de cake eerst afkoelen voor je deze aansnijd.

 

TIP:

  • Vervang de bessen door verse frambozen, kersen of stukjes appel.
  • Je kunt de kokosbloemsuiker vervangen door basterdsuiker, maar de kokosbloemsuiker heeft een lekkere karamel smaak.

*De cake komt met het bakken niet omhoog gebruik daarom een kleine bakvorm of ovenschaal.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *