Granola

Granola is een hip woord voor cruesli. Muesli kent iedereen wel en is met ongeveer de zelfde ingrediënten gemaakt maar dan ongebakken en ongezoet. Het leek me super leuk om zelf Granola te maken en bleek makkelijk, snel en leuk om te doen. Hoe zoet je de granola maakt ligt er aan hoeveel honing je erbij doet. Lekker door je youghurt of kwark. Door de honing en de vanille essance begint je keuken bij het bakken van de granola heerlijk te ruiken.

 

INGREDIËNTEN:

  • 200gram havervlokken*
  • 100 gram  ongezouten pecannoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnepitten
  • 50 gram gesmolten cocosolie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 50 gram kokosvlokken
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 warm eetlepel water
  • 3 theelepels vanille essence
  • 1 theelepel zout
  • 6 volle eetlepels gedroogde bessen**

*Gebruik hele havervlokken

**ik had de vruchten mix  van de AH gekocht, daar zitten gojibes, incabes, moerbei en granberrys in.

Alle ingrediënten zijn bij de supermarkt en bij de natuurvoedingswinkel te krijgen.

 

 

  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Meng in een kommetje warm water, vanille essence en zout tot deze opgelost is.
  3. Smelt de kokosolie in een kommetje in de magnetron
  4. Neem een grote ovenschaal, mag van steen, glas of metaal zijn en leg er een stuk bakpapier op.
  5. Houd de bessen en de kokosvlokken apart deze worden als je ze bakt hard in de oven deze voeg je later toe. Of je moet dat lekker vinden dan bak je ze mee.
  6. Voeg alle ingrediënten (ook de olie) in de schaal en meng alles heel erg goed door elkaar zodat het vet en de honing overal aan vast plakt.
  7. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de granola voor ongeveer 10-15 minuten, pas op na 10 minuten kan de granola verbranden blijf dan bij je oven en roer iedere vijf minuten alles goed door.
  8. Is je granola goudbruin dan mag de schaal uit de oven en voeg je de bessen en de kokosvlokken toe, en lekker stiekem van snoepen.
  9. Laat de granola goed afkoelen en bewaar deze in een afsluitbare glazen pot zo kun je deze zeker 2 weken vers en knapperig houden.

TIP:

  • Je kunt natuurlijk van alles door jou homemade granola doen denk aan:
  • Jam (goed mee mengen en mee bakken)
  • Kardemom
  • Rozijnen
  • Quinoa
  • Noodmuskaat poeder, snufje
  • Gedroogd tropisch fruit als banaan, ananas, mango.
  • In plaats van kaneel 1 eetlepel speculaaskruiden.

 

Lees ook mijn item over zaden en pitten.

 

Heb jij nog een leuke tip laat het mij dan weten dan vermeld ik deze erbij.

 

Nicole

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Granola

  1. Pingback: Makkelijk paas toetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *