Makkelijk kip, om je vingers bij af te likken

Deze kip is super makkelijk om te maken en vinger likkend lekker. Misschien lijkt 800 gram vlees veel voor 3 personen maar neem van mij aan, je maakt hier nooit genoeg van. Je blijft hier van eten zo lekker. Ook lekker als snack op een feestje, je zou dan na het bakken de stukjes op saté prikker prikken.

 

INGREDIËNTEN: 3 personen (vlees bijgerecht)

  • 800 gram ontbeende kippen dijen*
  • 7 eetlepels balsamico azijn
  • 7 eetlepels Japanse soja saus**
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1/2 eetlepel honing

*Je kunt de kippen dijen vervangen door kipfilet maar de kippen dijen geven een malser resultaat.

**Neem de soja saus met de groene dop deze bevat minder zout, verkrijgbaar bij supermarkt en toko.

 

  1. Giet de sojasaus, de balsamico azijn, gembersiroop en de honing in een bakpan en meng alles goed door elkaar.
  2. Snijd de kip in repen en roer deze door de marinade, kook op hoog vuur,
  3. Roer vaak door de pan, kook deze net zolang tot het vocht van de marinade bijna verdwenen is, de saus gaat dan meer plakken aan het vlees.
  4. Serveren maar 🙂

 

 

TIP:

  • Serveer met rijst, of couscous.
  • Strooi er fijn gesneden bosuitjes over.
  • Voeg bij de marinade 2 teentjes knoflook.
  • Lekker met het ovengroenten recept.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Makkelijk kip, om je vingers bij af te likken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *