Groene Couscous

Couscous is tegenwoordig op bijna elke menukaart te vinden. Je kunt bijna elke groente, vlees of vis toevoegen aan de bolletjes minipasta, want dat zijn het. Deze couscous is snel gemaakt, zit vol met smaak en heeft door de spinazie en de munt een fantastische kleur.

 

INGREDIËNTEN: 4 personen bijgerecht

  • 6 gram verse munt blaadjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 rode peper (geheel met zaadjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mok met couscous
  • 2 eetlepels olie
  • 2 mokken kokend water
  • 1 afgestreken eetlepel couscous kruiden*

 

*Of ras el hanout kruiden verkrijgbaar bij supermarkt

 

 

  1. Mix met de foodprocessor of staafmixer de muntblaadjes, spinazie, de hele rode peper, de knoflook en de kruiden met 5 eetlepels water tot een papje.
  2. Giet de couscous, het warme water en het groentepapje en de olie in een glazen kom, meng alles een keer door.
  3. Dek de schaal met plastic folie af en laat de couscous 10 minuten wellen.
  4. Rul de couscous met een vork los en kruid met zout en peper naar smaak

 

TIP:

  • Serveer de couscous met wat ringetjes rode peper, het groen met rood geeft een prachtig contrast.
  • Strooi er rijkelijk fijngesneden bosuitjes over dit geeft een lekkere bite.
  • Strooi er fijn gescheurde munt blaadjes over.
  • Couscous kun je smorgens maken, afdekken met magnetron folie en in de magnetron voor 6 minuten opwarmen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Groene Couscous

  1. Pingback: Kabeljauw uit de oven met mosterd sojasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *