Oven groenten met Quinoa

Roosteren van groenten in de oven geeft extra smaak en een bijzondere textuur aan groenten. Dit gerecht is zowel koud als warm lekker van smaak. Puur van smaak en gezond. Quinoa is eiwitrijk; de eiwitsamenstelling is vergelijkbaar met die van caseïne in melk

 

INGREDIËNTEN: 2-3 personen Bijgerecht

  • 2 rode biet
  • 1/4 knolselderij
  • 400 gram pompoen
  • 2 rode uien
  • balsamicoazijn
  • 100 gram Quinoa
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper

 

Verwarm de oven op 200 graden

Schil en snij de knolselderij en de rode biet in grote dobbelsteentjes.

Schil de pompoen en verwijder de pitten snij deze vervolgens in wat grotere stukken. Dit omdat de pompoen sneller gaard dan de knolselderij en de rode biet.

Snij de rode ui in 6 parten.

Leg alle groenten in de ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie en een flinke scheut basilicum azijn over, strooi er de zout en peper over en meng alles goed door elkaar.

Zet de schaal in het midden van de oven voor 45 minuten, gaat het te hard dan dek je de schaal af met  een stuk aluminiumfolie.

Kook de quinoa zoals op de verpakking stat vermeld, voeg de in plakjes gesneden knoflook en de laurier bladen toe.

Zet de Quinoa naar het koken met de deksel op de pan van het vuur en laat deze nawellen.

Verwijder de laurierblaadjes en meng de quinoa met de groenten goed door elkaar en serveren maar.

 

 

 

Lekker met vis of vlees of als bijgerecht voor een BBQ.

Zowel warm als koud.

 

TIP:

Ook lekker als je trostomaten of zoete aardappel, pastinaak of wortel gebruikt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Oven groenten met Quinoa

  1. Pingback: Zalm hamburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *