Zalm hamburger

Dit verrassend recept vond ik een tijdje geleden op internet. Na een paar keer maken en wat aanpassingen hoort dit recept in mijn top 10 favorieten. Mager, gezond en vol van smaak.

 

INGREDIËNTEN: voor 4-5  personen Bijgerecht

  • 500 gram zalm
  • 4 lente-ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 rode peper met zaadjes*
  • 20 gram koriander of platte peterselie**
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel Japanse soja saus
  • peper en zout
  • Mayonaise
  • Wasabi

*De lange rode pepers van de supermarkt zijn erg mild, als je durft zou ik 3/4 peper gebruiken.

**Koriander is niet bij iedereen geliefd, gebruik dan peterselie. Serveer voor de liefhebbers wat fijn gesneden koriander op tafel.

 

 

  1. Snijd de zalm in kleine stukken.
  2. Snijd de lente ui, de koriander, de knoflook en de rode peper fijn.
  3. Meng er de limoen sap en rasp, de sesamzaadjes, de olie, soja saus en flink wat gemalen peper en zout door.
  4. Meng alles alles goed door elkaar en en mix 1/4 deel in de foodprocesor tot je gehakt krijgt, niet te fijn je moet wat structuur houden. Meng halverwege alles in de foodprocesor goed door elkaar want onderin is het zalmgehakt fijner dan boven in. Haal het gehakt uit de kom en ga zo door tot je alle zalm tot gehakt hebt verwerkt.
  5. Draai er balletjes van en duw deze wat platter, schrik niet het gehakt is wat natter en plakkeriger dan normaal
  6. Bak de ”hamburgers” in een anti aanbak pan in olie aan beide zijde bruin.
  7. Meng de 4 eetlepels magere mayonaise met wasabi naar smaak goed door elkaar, deze serveer je in een bakje bij de hamburger.

Serveer met een lekkere salade en eventueel noedels of rijst. Of met de quinoa met geroosterde groenten, super lekker.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *