Appelmoes cake

Appelmoes cake klinkt misschien vreemd maar met appelmoes kun je de cake op een gezonde manier zoeten. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite en de stukjes pruim voor een lekker zoetje.

 

INGREDIËNTEN:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosolie
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 250 gram ongezoete appelmoes*
  • 3 eieren
  • 50 gram gedroogde pruimen of rozijnen
  • 50 gram pecannoten
  • 2  volle theelepels bakpoeder
  • 2 volle theelepels kaneel
  • snufje zout

Houd je van wat zoeter voeg dan 1 eetlepel honing toe of wat vloeibare zoetstof.

 

  1. Zet de oven op 180 graden
  2. Smeer een kleine cakevorm in met olie
  3. Smelt de kokosolie in anderhalve minuut in de magnetron.
  4. Klop de eieren, bakpoeder, kaneel en gembersiroop en zout goed door elkaar.
  5. Voeg de kokosolie, appelmoes en amandelmeel toe en klop alles goed door elkaar.
  6. Snij de pruimen in kleine stukjes, breek de noten in grove stukken.
  7. Schep de havermout, noten en de stukjes pruim goed door het mengsel.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven.
  9. Bak de cake zo’n 15 a 20 minuten en prik af en toe met een houten prikker in de cake. Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven is de cake klaar.
  10. Laat de cake wat afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *