Kabeljauw uit de oven met mosterd sojasaus

Dit is een van de makkelijkste vis gerechten die ik ken en ook nog super oogt. Het pittige van de mosterd en het zoute van de soja saus geven de vis een pittige kik. Succes verzekerd met een etentje 🙂

 

INGREDIËNTEN: bijgerecht 4 personen

  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 roma tomaten
  • 2 eetlepels grove korrel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels sojasaus

 

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze in 4 hoopjes dakpansgewijs in de schaal. Ongeveer de lengte van een kabeljauwfilet.
  3. Strooi en gemalen peper over.
  4. Meng in de olie, sojasaus en de mosterd goed door elkaar. (eventueel een paar druppels zoetstof)
  5. Druppel de saus een beetje over de tomatenhoopjes.
  6. Leg de kabeljauwfilet op de tomaten, verdeel de rest van de saus over de filets.
  7. Zet de schaal onafgedekt in het midden van de oven en bak deze na gelang van de dikte van de kabeljauw filets voor 20 tot 25 minuten.

 

Serveer met een lekkere groene salade, couscous, rijst of warm brood.

 

TIP:

Strooi er wat fijn gesneden bosuitjes over, niet alleen voor de kleur maar ook omdat de fijne uiensmaak lekker samen gaan met mosterd saus.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *