Salade met gegrilde groenen asperges

Deze groene salade zit vol met lekkere verassingen, de noot-achtige smaak van de knapperige gegrilde groene asperges, pittige van de  kiemgroeten en de dressing. Maar de rode kleur en de fris-zoete smaak van de granaatappel pitjes maken het geheel af.

 

INGREDIËNTEN: bijgerecht 4 pers

 • 75 gram veldsla
 • 75 gram aspergetips*
 • 75  gram sojabonen
 • 60 gram granaatappelpitjes
 • Kiemgroenten**
 • 1 eetlepel mager mayonaise
 • 1 eetlepel soja saus
 • 1 eetlepel olijfolie
 • naar smaak wasabi

*Je kunt de aspergestips ook in een grillpan bakken, je krijgt dan van de mooie bruine streepjes.

 

 1. Zet de oven op 200 graden
 2. Leg de asperges los van elkaar op een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en zout en peper.
 3. Zet de schaal in het midden van de oven en bak ze beetgaar in ongeveer 15 minuten maar de veiligste manier is om ze tijdens het bakken af en toe te testen. Als ze klaar zijn wat laten afkoelen anders word de sla door de hitte slap.
 4. Meng de mayonaise, de olijfolie, de sojasaus en de wasabi goed door elkaar.
 5. Leg de veldsla op een platte schaal en strooi er de kiemgroenten overheen, dan de sojabonen en de granaatappelpitjes.
 6. Leg verdeel de lauwe aspergetips en de dressing over de salade.

 

Serveer de salade als bijgerecht of als lunch gerecht lekker met wat knapperig warm brood.

 

 

** Kiemgroenten bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Vrije radicalen zijn stoffen die in het lichaam worden aangemaakt en hier de celweefsels beschadigen en het verouderingsproces versnellen.
Ook zijn kiemgroenten een goede bron van veel vitaminen en mineralen, van eiwitten, enzymen, vezels en de nucleïnezuren DNA en RNA. (die onder meer nodig zijn voor celgroei en herstel). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door het ontkiemen de hoeveelheid enzymen, eiwitten, mineralen en nucleïnezuren aanzienlijk toenemen ten opzichte van de oorspronkelijke zaden.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *