Dankjewel lieve sportvriendinnen

Als je een GBP/Sleeve operatie hebt ondergaan wordt er op gehamerd dat je dagelijkse veel moet bewegen en minimaal drie keer in de week moet sporten. En dat sporten vind ik nog steeds een opoffering.

 

Ja, ziekenhuis, ik weet het ik MOET sporten, en laat ik daar nou een bloedhekel aan hebben. Waarom vraag je? Nou dat is niet een antwoord op maar meerdere. Daar gaan we dan.

1.Ik vind het super onprettig om in mijn gezicht te zweten want dan zakken mijn toch al dunne haren in.

2.Leuke sportkleding vinden in maat 50 die ook nog lang zat is met mijn lengte (183) zoeken waarbij ik niet in mijn blote buik sta of mijn broek sta omhoog te hijsen is bijna onmogelijk.

3.Het wachten tot een toestel vrij is om de benodigde kracht training te doen.

4. De drukte als ik op een matje op de grond lig dat je elkaar bijna kunt aanraken, je hoort elkaar kreunen en steunen. No Privacy.

4.De geur van zweet van andere (sorry maar ik heb een gevoelige neus)

5. Door de operatie heb ik een soort chronische vermoeidheid over gehouden. Dus na mijn 8-urige werkdag  loop ik al op mijn tandvlees en om dan nog naar de sportschool te MOETEN kost mee heel veel kruim.

6.Drie avonden in de week bezet zijn omdat je naar de sportschool moet en daardoor andere sociale afspraken op een laag pitje hebt moeten zetten.

7. Drie dagen in de week, werken, sporten, bakje kwark eten, douchen en meteen naar bed. Want zoals ik al schreef ik ben de hele dag dood en dood moe en lig na het sporten het liefst voor 22 uur in bed anders ben ik de volgende dag een wrak.

8.Enz enz enz.

 

Nou en zo kan ik nog wel door gaan, zo hekel heb ik aan sporten. Maar ja alles voor het goede doel. Dus ik blijf het braaf doen en zal het dankzij mijn lieve sport vriendinnen naamgenoot Nicole en Liesbeth ook blijven doen.

 

Liesbeth kennen jullie als mede oprichtster dan Dikke vriendin zij heeft zelf een Sleeve operatie ondergaan.  Nicole traint vooral  omdat ze anders door haar lengte last van haar rug krijgt. Ze heeft er baat bij als haar spieren in rug en buik stevig zijn.
Ik ben deze twee lieve meiden ook zo VRESELIJK dankbaar, dankzij hen sta ik klokslag 19 uur in de sportschool wetend dat ze er ook op tijd zullen zijn. Ook zij hebben allebei een drukke baan en ook zij balen vaak dat ze moeten sporten. Hoe vaak wij niet lachend tegen elkaar zeggen, en heb jij ook zo vreselijk veel zin om te sporten

We hebben een gezamenlijk App met de toepasselijk naam Let’s get fit! waar een van ons in het begin van de week de dagen en tijdstippen opzet dat we gaan sporten, kan een van ons niet dan moedigen de andere aan om op een andere dag te gaan. Soms gaat een van hen dan ook nog mee.

Ik kan iedereen dit systeem aanraden want het werkt voor ons geweldig 🙂

 

Ik word hier zo gelukkig van, Nicole en Liesbeth, jullie zijn mijn stok achter de deur, mijn reden dat ik ondanks al mijn tegenzin toch 3 keer in de week op de sportschool sta.

 

Wat moest ik toch zonder jullie, xx

Nicole 09-02-2017

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

3 reacties op “Dankjewel lieve sportvriendinnen

 1. Suzy van doorn op

  Redenen om wel te sporten.

  Ten eerste ben ik super super trots op mijn zusje. Wat ga je goed en hoe geweldig knap van jou. Jij bent een echte doorzetter.

  Hier komen ze dan dan.

  1. Iedereen die sport zweet en ziet er nou niet bepaald florisant uit tijdens het sporten. Zweet plekken overal, rode koppie’s. Dit betekent dat ze hard werken aan hun body.

  2.De laatste mode voor sportkleding is langere shirts. En als jij zo doorgaat, kan jij binnen de kortste keren naar een speciaal zaak voor kleine maatjes.

  3. Jaag iedereen van de toestellen af. Met jouw charme moet dat vast lukken.

  4. Als je op het matje ligt, doe een oortje met opzwepende muziek in je oren en je hoort niemand kreunen en steunen. Zij worden gek van jou gekreun en gesteun en gaan iets anders doen. Probleem opgelost.
  De zweet luchtjes vervagen als jij nog meer gaat zweten. Je ruikt alleen nog jezelf.

  5. He als jij zoveel kunt afvallen en zoveel doorzettings vermogen hebt, dan zet jij je daar overheen en gaat toch. ( wel jammer dat je zo vermoeid blijft Nicole).

  6. Leuke nieuwe sociale contacten opdoen. Neem je sociale contacten mee naar de sportschool. Gezellig.

  7. Helaas weet ik hier geen oplossing voor.

  8. Enz enz enz.

  Liefs en succes

  Je zusje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *