
Zoete aardappel met rode paprikasoep
Deze zoete aardappel met rode paprika soep is een lekker maaltijdsoep. Deze fluweelzachte, zoete soep garneer je naar smaak aan tafel.
INGREDIËNTEN:
- 1 kilo zoete aardappel
- 3 rode paprika
- 1 kleine prei
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 kleine theelepels chili poeder
- 500 ml halfvolle melk*
- 1 liter water
- 2 (kippen) boullion blokjes
*Je mag de melk ook door 200 ml kokosmelk vervangen, is lekker maar wel wat meer calorieën aan jou de keus.
GARNERING:
- Gekookte linzen*
- Fijn gesneden koriander of peterselie
- Blokjes rode paprika
- Bosuitje in ringetjes
*Het merk hak verkoopt zakken met gekookte linzen, lekker makkelijk.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijken stukken.
- Snipper de ui en bak deze in een soeppan in olie glazig, neem daar de tijd voor als de uien verkleuren mag je de knoflook uitpersen en samen met de chili poeder 1 minuut mee bakken.
- Snijd de prei en de rode paprika fijn en bak deze een paar minuten mee.
- Dan mag de zoete aardappel, de boullion blokjes, het water en de melk erbij.
- Zodra de soep kookt mag je deze op een lager vuur 15 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en proef goed of er nog chilipoeder , zout en peper nodig is.
Serveer de soep met schaaltjes met de garnering, iedereen kan de soep zo aankleden naar smaak. Zo word het een aangekleed feestelijk soepje.
TIP:
- Serveer de soep met Turks brood
- Zet als garnering een kommetje met kwark of zure room
- Vervang de chili poeder door een rode peper en bak deze met de uien even mee
- serveer met wat Harissa* of wat sambal.
- Tip van volgster, om er wat citroensap bij te doen. Geeft een fris zuurtje
*Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus



