Dronken champignons

Dronken champignons zijn een lekker tapaz hapje, wat je een dag van te voren moet maken om de smaken na voren te halen. Ze zuigen zich vol met de kruiden en de sherry. Lekker mager en weer een keer iets anders op tafel. Ze gaan gegarandeerd op 🙂

 

INGREDIËNTEN: Mager tapaz hapje voor bij de borrel

  • 400 gram kleine champignons*
  • 4 teentjes knoflook
  • 225 ml sherry (of meer naar smaak)
  • 1 middelgrote ui
  • platte peterselie
  • 3 eetlepels olie
  • 1 volle theelepel paprika poeder
  • 1 volle theelepel zoete gerookte paprikapoeder**
  • flink wat chilipoeder (naar smaak)
  • Zout en peper

*Probeer zo’n klein mogelijke champignons te kopen dan kunnen ze heel blijven en dat ziet er het mooiste uit.

**Zoete gerookte paprikapoeder ook wel Pimentón genoemd, in een must have in je keuken en bij iedere ruim gesorteerde supermarkt verkrijgbaar, ben er wel voorzichtig mee want het heeft een bom aan smaak.

 

  1. Veeg de champignons schoon met een droge doek en snijd afhankelijk van de grote doormidden of in vieren.
  2. Snipper de ui en fijn en bak deze in de olie glazig, pers de knoflook uit en laat deze 1 minuutje mee bakken.
  3. Bak de paprika poeder, de zoete paprika poeder en wat chili peper even mee dan mogen de champignons 2 minuten mee gebakken worden.
  4. Giet dan de sherry erbij en meng alles goed door elkaar, de champignons zullen alle smaken en de vloeistof opzuigen.
  5. Strooi redelijk wat zout erbij de champignons hebben dit echt nodig, en maal er wat peper overheen. Laat dit zeker 10 minuten op een zacht pitje pruttelen.
  6. Strooi er dan de fijngehakte peterselie overheen en proef over er nog wat chili, zout en peper bij mag.
  7. Laat de champignons een nacht in koelkast rusten, de volgende dag zijn ze op hun best.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *