Champignons, paprika tapenade

Deze champignon tapenade is mager en gezond en verrassend lekker. Ik maak altijd wat meer zodat we het de volgende dag als saus op de pasta kunnen eten. Je serveert het als snack koud, al voorgerecht op een stuk knapperig brood lauw/warm en als pasta saus warm. De tapenade is 2 a 3 dagen in de koeling in een een goed afgesloten bak houdbaar.

 

 

INGREDIËNTEN:

  • 2 middelgrote uien
  • 400 gram champignons
  • 1 grote rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1/2  theelepel zoetstof (is gauw te zoet dus voorzichtig aan)
  • 15 gram verse basilicum

  1. Veeg de champignon met een droge doek schoon en snijd ze zo klein mogelijk.
  2. Was de paprika , verwijder de pitjes en snijd deze zo fijn mogelijk.
  3. Snijd de uien zo fijn mogelijk en bak deze in wat olie in een pan tot ze glazig zijn.
  4. Dan mag de knoflook uitgeperst worden en 1 minuut mee gebakken worden.
  5. Voeg de paprika en de kerriepoeder toe en meg alles goed door elkaar. Voeg dan de champignons toe. Bak dit 10 minuten.
  6. Voeg de tijm, tomatenpuree, Japanse sojasaus, citroensap, de sambal en de zoetstof toe.
  7. Kruid met zout en peper en bak het geheel nog eens 5 minuten, proef dan of je zout en peper nodig hebt.
  8. Dan mag de fijn gesneden verse basilicum door.

 

TIP:

  • Maak dit recept een dag van te voren en laat alle smaken een nachtje in de koelkast trekken, de volgende dag is de smaak nog voller.
  • Gebruik een nicer dicer en je bent in een wip klaar met snijden.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Champignons, paprika tapenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *