YEEEEEEH ik ben 60 kilo afgevallen

Ik kan het bijna niet geloven dit had ik echt nooit verwacht. De weegschaal en ik zijn inmiddels beste vrienden maar vandaag kon ik de weegschaal wel zoenen 😉 zo blij was ik met hem.

 

De gene die mij al langer volgen weten dat mijn gewicht voor de Gastric bypass operatie 169,4 kilo was en mijn BMI 50, wat onder SUPER obese viel 🙁

Ik zelf had altijd had als streefgewicht 119,4 (-50) en dat durfde ik al bijna niet hardop te zeggen, want was er van overtuigd dat dat misschien wel een beetje overdreven veel was. Het ziekenhuis had voor mij uitgerekend dat in het allerbeste geval ik in 12 maanden tijd 63 kilo zou moeten kunnen afvallen.

Nu 8 maanden later zit ik op 60 kilo, zou het wel van de daken willen afschreeuwen zo blij ben ik hier mee. Het ziekenhuis krijgt denk ik gelijk maar wel wat eerder dan zij en ik hadden verwacht. Het volhouden van het dieet van het ziekenhuis is combinatie van het niet honger hebben en geen grote porties eten heeft z’n vruchten afgeworpen. Natuurlijk mag ik het sporten 3x in de week niet vergeten.

Wat zullen de volgende 4 maanden gaan brengen, wat zal ik dan nog meer gaan afvallen en wanneer houd het op? Ik zelf heb geen idee maar ik weet wel dat ik heel blij ben met wat ik nu weeg en hoe ik er nu uit zie. Nog steeds een volslanke meid met confectie maat 48-50 wat in mijn ogen met mijn lengte prima in verhouding is dus van mij hoeft er niet veel meer af.

Ik heb het alleen niet voor het zeggen min lichaam doet was ze doet, ik ben al wat vol vette producten gaan eten om er een beetje de rem op te zetten. Dit trouwens op advies van de diëtiste van het MMC.

Een paar kilo er nog af is prima want dan heb ik wat speling voor het moment dat je weer wat aankomt, want je komt in de jaren na je afval periode zo’n 10 a 20 % van het afgevallen gewicht weer aan. Maar ik wil niet wat ze noemen doorslaan, dat je maar blijft afvallen. Ik ben zo DIK tevreden.

Daar denk ik nog niet aan, ik weet alleen maar dat ik de volgende dagen neuriënd rond zal lopen en het liefst van de daken zou willen afschreeuwen:

 

 

 

 

 

 

YEEEEEEEEH IK BEN 60 KILO AFGEVALLEN

Nicole 20-02-2017 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

31 reacties op “YEEEEEEH ik ben 60 kilo afgevallen

 1. Ingrid op

  ✨????Super gefeliciteerd Nicole ✨Een hele prestatie en je ziet er geweldig uit. Ik begrijp best dat je de hele dag loop te nurieen. ????????

 2. Miriam op

  Wauw wat een prestatie!! Heel veel respect voor jou. Wat een geweldig mooie vrouw ben je!!! (Ik ben wel een beetje jaloers????). ????????????

 3. liesbeth op

  Volgens mij heb ik deze week nog niet gezegd dat ik enorm trots op je ben! 😀 Dus bij deze! Goed man……

 4. Mirjam op

  Echt wat een verschil! Zo goed! Ik heb vandaag mijn datum gekregen 9 maart mag ik mijn nieuwe leven gaan beginnen!

 5. Maggie Batenburg op

  Dag Nicole

  Gefeliciteerd met jouw -60kg.

  Staat je goed.!

  Fijne dag
  Maggie Batenburg. Klant en en mede MMC’er. 1 feb. 2016 gbp. Nu -42kg.

 6. Natasja op

  Wow geweldig! Ik ben nu net 4 maanden geleden geopereerd voor een gbp. En ben nu bijna 25 kg kwijt. Ik ben erg benieuwd naar je recepten en ervaringen. Toch fijn om wat te kunnen variëren en nieuwe ideeën op te doen.

  Succes nog verder!

 7. Nicole op

  Goed bezig Natasja, mocht je nog vragen hebben over recepten ik beantwoord ze graag. Misschien wat makkelijker beantwoorden via de facebook pagina van dikkevriendin. Gr Nicole

 8. Wieny op

  Hoi Nicole, las vanmorgen je stukje in de krant en ben gelijk naar je blog gegaan, zelf ben ik vorige week geholpen en zit nu nog in de puree-fase, maar na jou recepten te zien kijk ik erg uit naar de volgende stap, weer “gewoon” eten. Ik vind het super jou berichtjes te lezen en zal je vanaf nu op de voet volgen!

 9. Nicole op

  Hallo Wieny, bedankt voor je enthousiaste reactie :-), het straks weer heerlijk om weer vast voedsel te eten. Mijn eerste vaste eten wat een 1/4 gevulde paprika met tonijn en dat viel heel goed. Recept staat op de site. Mocht je vragen hebben mag je mij deze altijd stellen via een privé bericht op de facebook pagina van dikkevriendin. Succes verder, Nicole

 10. ineke op

  Ha Nicole
  ik hoorde het van je trotse moeder op de verjaardag van tante jannie
  en zag je foto in de krant
  goed gedaan hoor
  petje af voor je.

 11. Thérèse op

  Wat goed van je. Je ziet er goed en gezond uit. Mijn streven is -50 kilo dan ben ik 75.

  • Nicole op

   Therese, dat is een mooi streven, hoe lang geleden is jou operatie geweest. Gaat het goed met je ? Geen tegenvallers? Gr Nicole

 12. Carola op

  Wat een mooie vrouw,ben jij! En wat schrijf je herkenbaar. Ik heb me snel opgegeven als volger. Ben zelf 20 september geopereerd ook in Eindhoven. Ik heb me snel opgegeven als volger. Hoop dat je kookboek snel klaar is!
  Is het voor 4 personen?

  • Nicole op

   Hallo Carola,

   Ik wens je alvast succes en op naar een nieuw leven. Je hebt je als volger op de facebook pagina van dikkevriendin dan word je automatisch op de hoogte gehouden.

   Gr Nicole

 13. Harmina op

  Hoi Nicole,
  Regelmatig heb ik op je pagina gekeken. Ik heb lang getwijfeld of ik wel of niet geopereerd wilde worden.
  Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik ben op 4 maart jl geopereerd aan een sleeve.
  Nu 2 maanden verder ben ik al 20 kg kwijt! Een blij ei hier!🤣😄🤣😄

  Ook kwam op deze pagina terecht via je winkel.
  Ik ben die klant uit het noorden.

  Heel hartelijk bedankt voor al je info. Het heeft mij heel veel geholpen.
  ❤❤❤

 14. Gertie op

  Super, gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
  Geweldig, dat geeft de burger moed. Ik ben 23-08-2019 geopereerd via de NederlandseObesitas kliniek en ik woog 166.5 kilo. Ben ook al wat kilo’s kwijt.
  Maar nu ik het van jou heb gehoord dat je zoveel bent afgevallen, dat vind ik geweldig. Ben zo blij voor je alsof ik het zelf al gehaald heb. Het valt niet zo heel erg op ik ben erg groot, ik ben 186 groot.

 15. Folkje op

  Wauw ! Wat een verhaal !
  En zoveel positiviteit!
  Ik zit in de 2 weken modifast ( net vandaag begonnen! Word 12 maart geopereerd ! Zie ontzettend op tegen de operatie . Maar als ik jou verhaal lees. Kan ik niet wachten tot na het herstel😬👍🏻! Heel erg blij voor je en voor iedereen in deze situatie . Allemaal toi toi toi!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *