Paprika kip

Tijdens mijn weekend Boedapest werd ik geïnspireerd door de Hongaarse keuken. Met veel plezier at ik paprika kip in het Hongaars paprikás csirke genoemd. Dit traditionele gerecht is eenvoudig te bereiden en verrassend lekker.

 

INGREDIËNTEN:

  • 800 gram kippen dijen
  • 2 middelgrote ui
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel paprika poeder*
  • 1 rode peper**
  • 300 gram yoghurt of kwark
  • Optie: 1 theelepel karwijzaadjes***

 

 

 

*en **Je hebt verschillende soorten paprika poeder, als je milde gebruikt heeft het gerecht 1 rode peper of 2 gedroogde chilipepers nodig. Ook kun je pittige paprika poeder gebruiken voor het gerecht dan kun je de rode peper achter laten.

***Karwij zaadjes ook wel kummel genoemd zijn de gedroogde zaadjes van de karwijplant hebben een anijsachtige, zoete smaak. Worden veel in de Hongaarse stoofgerechten gebruikt.

 

  1. Snijd de uien en de rode peper in kleine stukjes en bak deze met in 2 eetlepels olie in een pan tot ze glazig zijn, pers er dan de knoflookteentjes boven ui en bak deze 1 minuut mee.
  2. Dan kun je de kippen dijen in hapklare blokjes snijden, bak deze met de uien mee tot het vlees aan alle zijden is dichtgeschroeid.
  3. Voeg de tomaten puree en de paprika poeder toe bak deze 1 minuut mee.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika’s zo klein mogelijk. Voeg de paprika met de tomatenblokjes toe en laat dit op een middel hoog vuur met deksel op de pan circa 15 min bakken. Voeg water toe indien nodig.
  5. Goed op smaak maken met zout en peper.

Serveer met zilvervliesrijst en een dot kwark of yoghurt . Lekker met schijfjes komkommer voor een knapperige bite.

 

 

TIP:

  • Serveer er gekookte aardappelen, puree of zoals in Hongarije een soort macaroni met de naam Galuska bij.
  • Zet er een schaaltje hete paprika poeder bij, zo werd het aan ons op vakantie in Boedapest geserveerd.
  • Heb je gerookte paprika poeder in huis, voeg er een mespunt tijdens het kruiden bij.

WIST JE?

Wist je dat rode paprika 3 keer meer vitamine c bevat dan een sinaasappel?

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Paprika kip

  1. Ingrid van Velzen op

    Wat heb ik gesmuld van dit recept, het smaakte heerlijk.
    Tip: een mespunt gerookte paprikapoeder toevoegen.

    • Nicole op

      Leuk om te horen dat het lekker was en dankjewel voor je tip ik zet deze bij het recept. Gr nicole

  2. Barbara op

    Als voorbereiding op een gastric bypass dit gerecht gemaakt…heerlijk!! M n man en boys hebben er ook van genoten..echt verassend lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *