Help!, wat doe ik met me overtollig vel

Niet alles is rozengeur en maneschijn na een gastric bypass en ik vond dat ik daar ook over moest schrijven. Een van deze tegenvallers is dat ik overtollig vel heb en baal hier enorm van.

 

Ik wist dit zou gaan gebeuren maar wilde er niet te veel over nadenken, een soort struisvogelpolitiek zeg maar. We zien wel als het zo ver is dacht ik net na de operatie, zal misschien best mee vallen.

Nou mooi niet, ik heb vleugels aan mijn armen gekregen en ze hebben het formaat Boeing 747! Nog even en ik kan zo opstijgen. Ze zijn breder dan mijn ”nieuwe’ armen en ze zwabberen bij iedere beweging op en neer. Dus ook met sporten zijn ze een grote ergernis en doen ze soms zelfs pijn. De huid voelt soms aan of deze scheurt en word ook schraal en rood. Dus iedere keer flink insmeren, dat verzorgt de huid maar verzacht ook het schrale gevoel.

 

Een leuke mouwloze outfit of iets met korte mouwen kan ik wel vergeten, overal gaat een jasje of vest overheen en voor de zomer zal ik iets luchtigers moeten gaan verzinnen. Ik sla nu mijn slag in de kleding zaken want de voorjaarscollectie heeft vaak driekwart mouwen en daar camoufleer ik mijn ‘kipfilets” een beetje mee.

Ik sport 3x in de week en doe iedere oefening die ik op internet heb kunnen vinden om mijn armen strakker te krijgen maar het is een ongelijke strijd.

 

Uiteraard is de overtollige huid aan mijn armen niet de enigste, ook mijn bovenbenen doen flink mee maar op de een of andere manier vind ik dat niet zo erg en heb ik er ook bijna geen last van.

Mijn borsten worden ook steeds kleiner en slapper maar ja ik heb zelf een winkel met de mooiste bh’s en als ik zo’n beauty aan heb denk ik, och ze mogen er nog best zijn 🙂

Maar die armen zucht, ik blijf smeren en trainen en hoop dat er een dag komt dat ze onder het mes mogen. Maar dat is nog een ver van mijn bed show. Eerst maar eens kijken op welk gewicht ik kom, dan ook nog eens op gewicht blijven en dan zegt een klein stemmetje in mijn hoofd “dan hoop ik dat ik het durf om ze te laten opereren”.

 

 

Nicole 08-02-2017

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

8 reacties op “Help!, wat doe ik met me overtollig vel

 1. Nicole op

  Dankjewel voor je leuke reactie :-), je kunt me ook volgen op de facebook pagina van dikkevriendin.

  Gr Nicole

 2. Hennie op

  Ik heb bewondering voor je zoals jij dat doen ,
  Super hoor
  Ik blijf je volgen ,zo knap

 3. Gradie op

  Heeeeel herkenbaar. De pijn en last die jij omschrijft over je armen heb ik ook aan de armen maar ook erg aan mijn benen.
  Bovendien doen mijn schouders enorm pijn door de zware “kipfilets” aan mijn armen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *