Wauw!, ik ben niet meer Obese :-)

Hier heb ik vreselijk naar toe geleefd, het moment dat ik volgens de BMI lijst niet meer Obese zou zijn.

Wat is BMI:

BMI is de afkorting van Body Mass Index. En is een getal om te bepalen of je te zwaar bent (overgewicht) of wellicht te licht (ondergewicht).

Ik bleek een BMI van 50 te hebben dat zij mij in eerste instantie helemaal niets en dacht ik weet echt wel dat ik obese ben, maar ik bleek niet obese te zijn, ook niet morbide obese maar super obese.

Dit is de hoogste score die je in de BMI lijst kunt hebben, denk aan de Amerikaanse series van mensen die zo zwaar zijn geworden dat ze de hele dag  in een bed liggen en (bijna) niet meer kunnen lopen. Ik schrok zo van mijn nieuwe “titel” super obese dat dat voor mij de eyeopener was voor de operatie.

 

Gezondheidsklachten:

De gezondheidsklachten die zich bij obese voordoen zijn bijvoorbeeld te denken aan diabetes, gewrichts-problemen, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Maar ook grote kans op onvruchtbaarheid, slaapapneu, artrose, maagzuurbranden, rugpijn, depressie, migraine en astma.

Ik had veel last van rugpijn, liep bij de fysio, de masseur en deed touw iedere dag speciale oefeningen. Helaas mocht niets bate tot nu, ik ben bijna helemaal rugpijn vrij.

Natuurlijk is het leuk om te zien hoeveel kilo’s je afvalt maar voor mij was het streven naar een gezonder BMI het allerbelangrijkste. In eerste instantie was mijn doel ”gewoon” obese te zijn en dat zou ik bij een BMI van 30-34  zijn. Maar tijdens het afvalproces veranderde mijn doel en wilde ik dol graag onder een BMI van 30 komen.

 

 

 

Sinds vandaag is mijn BMI 29,9 en hoor ik onder de noemer overgewicht. Jullie hebben geen idee hoe vreselijk blij ik hiermee ben.

 

 

De helft van de Nederlanders is te zwaar

Volgens informatie van de volksgezondheidszorg is de helft (50,3%) van de Nederlanders van 20 jaar en ouder te zwaar. Ik ben niet meer Obese maar hoor bij de grote massa Nederlanders met  overgewicht.

 

En het klinkt misschien gek, maar ik ben er trots op om daar bij te horen 🙂

 

 

Nicole, 23-03-2017

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Wauw!, ik ben niet meer Obese :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *