Kookboek in wording :-)

Nadat ik al vele recepten op de Dikke vriendin site hebt gezet leek het mij tijd om een kookboek uit te brengen. Een kookboek dat in eerste instantie voor na een GBP of Sleeve operatie bedoeld was. Met veel eiwitten, minder vet en weinig suikers. Maar natuurlijk is het kookboek voor iedereen geschikt die bewust met eten bezig is en niet te veel vet en suiker wil eten.

Proef Kokers:

Eerst heb ik een tijd aan de recepten gewerkt, ik heb vrienden en familie als proefkonijn gebruikt. Iedereen moest proeven en zeggen wat ze er van vonden. Waarbij ook wel eens een recept sneuvelde, getuige mijn zwemclubje dat mijn smooties afkeurde hihi.

Gelukkig waren er vele dames die mijn recepten proef wilden koken, na een oproep op  mijn facebook pagina Dikke vriendin en mijn facebook pagina Nicole gaat voor gezond en fit. Ook waren enthousiaste proef kook dames van de facebook pagina “Magere recepten na sleeve & gbp”, van deze pagina met ik mede beheerder. Ik kreeg keurige verslagen hoe ze de recepten vonden, waar ze tegen aan liepen of niet begrepen. Mijn dank is groot dames, lief dat jullie mij hier bij wilde helpen xxxxx

Ook was mijn favoriete restaurant De Olijf in Nuenen zo lief om stijlvol servies uit te lenen voor de foto’s.

Boodschappen:

Afgelopen maandag 03-04-2017 ben ik begonnen met wat ik een ”kook marathon” noem. Voor 42 recepten moest ik boodschappen halen, alleen over het boodschappen lijstje maken deed ik al een uur. Gelukkig woon ik dicht bij de supermarkt en na 4 keer met een volle boodschappenkar op en neer gelopen te zijn stond mijn keuken vol en ik bedoel daar mee ECHT vol.

Iedere uur dat ik niet hoefde te werken in mijn winkel heb ik staan koken, tot in late uurtjes toe.

 

 

 

Fotoshoot:

 

Woensdag 05-04 was het dan zo ver, wat was ik vreselijk zenuwachtig.  Wat als ik iets vergeten was te koken, mijn eten te saai was om te fotograferen enz enz.

Gelukkig waren Marlies de fotografe en vriendin Ingrid (die haar roeping als Food stylist heeft mis gelopen) er op tijd en werd onze huiskamer in een uur tijd tot fotostudio verbouwd.

Plastic op de grond om de vloer te beschermen, mijn hondjes achter slot en grendel zodat ze niet in de weg konden lopen.

Dag 1 zijn we op een tafel midden in de woonkamer 1 voor 1 de gerechten die recht vooruit gefotografeerd moesten worden gaan maken. Met veel keuzestress als: welke kleur onderkleedje, welke servetten, wel of niet met een lepel, welk bord, welk schaaltje enz enz. Nooit geweten dat er zoveel keuzes gemaakt moeten worden voordat een foto genomen is. Wat was ik blij met deze twee dames dat zij voor mij mee dachten.

 

Ik zorgde dat het eten gekookt was en met Ingrid samen beslisten wij de opmaak van de bordjes wat we samen super leuk vonden om te doen. We waren het samen eens: het eten moest er net zo lekker uit zien als het in mijn keuken rook en we probeerden er mooie “schilderijtjes” van te maken.

 

Van slapen kwam weinig:

De avond van dag 1 ben ik weer boodschappen gaan halen want we kwamen toch nog producten te kort. Toen ben ik nog de laatste 12 recepten gaan koken want sommige gerechten kun je niet zo lang van te voren koken. Die nacht heb ik weinig slaap gehad, ik lag in mijn bed allerlei lijstjes te maken van wat ik allemaal nog moest doen.

Dag 2:

Alsof we nooit iets anders hadden gedaan gingen we weer aan de slag, de ene foto werd nog mooier dan de andere. We waren alle drie enthousiast en gingen als een speer.

In de middag besloten we ook een reeks foto’s van bovenaf  te nemen wat heel gevaarlijk bleek te zijn met mijn twee hondjes Saartje en Zusje want onder de ogen van Marlies de fotografe ging Saartje ervandoor met een garnaal. Dus besloten we ze maar gauw in de bench te zetten voordat er geen eten meer over was om te fotograferen. hihi

 

 

 

Op het laatst was de keuken overvol met bakjes, pannen, lepels en vieze vaat en was er geen plekke aanrechtblad vrij om te werken. De vaatwasser heeft overuren moeten maken om alles bij te kunnen houden, leve de snelle stand op mijn vaatwasser ;-).

 

 

 

Wat een geweldig leuke ervaring, ik wist niet dat er zoveel werk bij zo’n fotoshoot komt kijken. En wat leuk om met Marlies en Ingrid te werken want we waren een gestroomlijnd team. Ik zal ieder kookboek wat ik ooit in mijn handen zal houden met andere ogen bekijken.

Bedankt voor al jullie tips, ideeën, positieve energie, kalmte en enthousiasme.

 

Nicole 07-04-2017

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

16 reacties op “Kookboek in wording :-)

 1. Petrie op

  Wat leuk meid ben zo benieuwd naar je boek ik wil zo wie zo een exemplaar van je wel gesigneerd.He

  Knuffels petrie

 2. Ingrid op

  Wat een leuk artikel. Heel veel succes met je kookboek.
  Ik vind je manier van schrijven ook lekker vlot, je artikelen lezen lekker vlot.????????

 3. Brenda op

  Hallo Nicole,
  Het is helaas te lang geleden dat ik bij je in de winkel ben geweest, vandaar dat ik je al een lange tijd niet meer gesproken heb.
  Ik veerde zowat op uit mijn stoel bij de kapper toe ik jouw foto met interview zag staan in het ED. Dat was nl. enkele dagen voor mijn operatie (sleeve). Wat een mooi resultaat heb je bereikt, ik hoop dat het bij mij ook zo goed gaat lukken. Het eten en de planning daarom heen met drinken en medicijnen vereist bij mij nog wat oefening. Leuk initiatief zo’n kookboek, ik ben daar heel benieuwd naar. Vermeld jij ook het etiket erbij, met vermelding van eiwit, vet, kcal. en dergelijke?
  Veel succes en tot ziens bij jou in de winkel.
  Groetjes Brenda

  • Nicole op

   Al mijn recepten zijn met minder vet, weinig suikers en eiwit rijk. Vandaar dat het niet speciaal vermeld staat. In het kookboek komen bij de meest eiwitrijken recepten een speciaal teken zodat het heel herkenbaar zal zijn. Aangezien ik weinig vet en bijna geen tot geen suikers gebruik en met magere ingrediënten werk zijn ze ook laag aan calorieën. Dus word ook dat niet speciaal vermeld omdat ze allemaal light zijn 🙂 Gr Nicole

 4. Janette op

  Hallo, ik vind dit zón goede site, en kijk uit naar je kookboek. Ik sta in Juni, op de planning voor een GBP. Vind het doodeng . Groetjes janette.

  • Nicole op

   Dankjewel voor het compliment :-). Ik weet hoe spannend het is voor mij is het ook nog maar 10 maanden gelden. Je gaat een heel ander leven tegemoet, ik wens je veel succes met de operatie. Gr Nicole

 5. Pingback: Verslag van de boekpresentatie

 6. Pingback: Alweer een jaar geleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *