Asperges met gerookte zalm

Ik rijd iedere dag  langs de asperges velden van mijn dorp, en werd helemaal happy toen ik het bord ”asperges verkrijgbaar” zag. Vandaag staan dus asperges op het menu met gerookte zalm, krieltjes en surimi sticks.

 

INGREDIËNTEN: Per persoon

 

  • 5 geschilde asperges
  • plakje gerookte zalm (25 gr)
  • 1/2 gekookt ei
  • 4 kleine krieltjes
  • 1 surimistick in plakjes gesneden
  • Bieslook fijngesneden

 

  1. Kook de krieltjes met een snufje zout gaar.
  2. Leg de asperges in een bakpan met koud water zodat ze net onder staan, voeg er een snufje zout en suiker toe.
  3. Als de asperges aan de kook zijn zet het vuur dan lager en laat zachtjes doorkoken voor een minuut of 5 tot 8, dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.
  4. Voel regelmatig of de asperges al gaar zijn.
  5. Dit kun je doen door er met een vork in te prikken en de asperge uit het vocht te halen, buigt deze ietsje door dan is deze gaar. Zorg dat de asperges niet te gaar worden, dit is niet lekker.
  6. Als de asperges gaar zijn schep ze dan uit met een schuimspaan en laat uitlekken
  7. Maak het bord mooi op met de asperges, verkruimeld ei, plakje zalm, surimi plakjes en de krieltjes. Strooi er wat boesllok overheen. Smullen maar 🙂

Asperges, ook wel ‘het witte goud’ genoemd, zijn onder meer rijk aan het aminozuur asparagine. Asperges passen door hun vochtafdrijvende werking ook goed in een dieet. Ze bevatten per 100 gr 20 Kcal.

Ze zijn caloriearm en rijk aan vitamine E. Asperges zijn vochtafdrijvend en daarmee goed voor de nieren. Ze kunnen je urine wel een sterke geur geven. Bepaalde stoffen worden in het lichaam namelijk omgezet in vluchtig zwavelhoudende verbindingen, maar niet iedereen heeft hier last van.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Asperges met gerookte zalm

  1. Alyssa op

    Hmm ziet er lekker uit! Kan niet wachten tot ik dit terug kan eten. Ben namelijk vorige week geopereerd (GBP) 🙂

    • Nicole op

      Het eerste wat ik aan vast voedsel heb gegeten waren de gevulde paprika’s met pilaf en het was erg lekker om weer vast voedsel te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *