Eiwitrijke broccoli, spinazie, zalm en quinoa ovenschotel

Dit ovengerecht zit vol groenten en is makkelijk om te maken. De Quinoa, zalm, eieren en de Hüttenkäse zorgen ervoor dat dit gerecht boordevol eiwitten zit. Houd je niet van vis bak dan 400 gram aan in blokjes gesneden kip en meng deze in plaats van de zalm door de vulling.

 

INGEDIËNTEN: 5 personen

  • 150 gr quinoa
  • 400 gr brocolli
  • 400 gr verse spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr uien
  • 1 prei
  • 3 tl knoflook poeder
  • 2 tl chilivlakes*
  • 2 el mosterd
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 420 gr zalm (uitgelekt)
  • 200 gr Hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 4 vellen filodeeg

*Geen chilivlakes in huis, gebruik dan 1/2 tl chilipoeder of 1 tl pittige paprika poeder.

Ovenschaal van 5 liter.

verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan.
  2. Kook de broccoli voor 3 minuten, spoel met koud water af. Snijd de broccoli in kleine stukken.
  3. Bak in een hapjes pan de uien glazig voeg de prei, spinazie, knoflook poeder, chilivlakes en bak deze voor 3 minuten.
  4. Voeg de citroenrasp en sap en de mosterd toe en meng dit samen met de zalm goed door elkaar.
  5. Meng dan de broccoli en de quinoa erdoor. Maak op smaak met zout en peper, poef of er genoeg van beide inzit.
  6. Zet het vuur af , klop de twee eieren op en meng deze samen met de Hüttenkäse door het mengsel.
  7. Giet de vulling in een ovenschaal, druk deze met een lepel aan zodat alles goed verdeelt is.
  8. Leg de laagjes filodeeg over het mengsel en zet de schaal in het midden van de oven, bak deze voor 25 minuten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Eiwitrijke broccoli, spinazie, zalm en quinoa ovenschotel

    • Nicole op

      O wat stom van mij, dankjewel Desiree voor de tip ik heb het meteen aangepast . Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *