Gegrilde groenten en vis uit de oven

Dit makkelijke recept is een van mijn man zijn favoriete. Puur eten met weinig toevoegingen,de groenten krijgen een lekkere gril smaak. Zo klaar, weinig afwas en een ideale manier om groente restjes weg te werken.

 

INGREDIËNTEN: 2 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 bietje
  • 1 rode puntparika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 1/2 venkel
  • 8 krielaardappeltjes
  • 2 kabeljauwfilets
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 3 tl knoflook poeder
  • zout

 

 

 

Ik had de meeste ingrediënten van dit lijstje nog in mijn koelkast liggen. Maak je eigen groente combinatie,  ook lekker met wortel, pompoen, aardappels in de schil, knolselderij, witte uien, rettich.

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de schil om de zoete aardappel zitten en boen deze goed schoon onder de kraan. Snijd de zoet aardappel vervolgens in 8 repen.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in 6 parten.
  4. Schil het bietje en snijd deze is 6 parten
  5. Snijd de halve venkel in 3 parten
  6. Snijd beide puntpaprika’s in 4 stukken
  7. Leg alles groenten en aardappels op een bakblik, verdeel de olie , knoflookpoeder en de tijm over de groenen en hussel alles met je handen goed door elkaar.
  8. Strooi er zout over.
  9. Zet in het midden van de oven en bak voor 30 minuten, meng alles op de helft van de tijd goed door elkaar.
  10. Kruid de 2 kabeljouw filets met zout en peper of met viskruiden ( wat jij het lekkerst vind) en leg deze boven op de groenten, bak deze nog 10 minuten mee.

TIP:

  • Leg  tegelijk met de vis een een steeltje met trostomaatjes bij de ovengroenten.
  • Ook lekker met moten zalm of andere stevige vis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *