
Broccoli-bloemkool soep met kruidige gehaktballetjes
Deze broccoli – bloemkool soep is snel gemaakt, de gekruide gehaktballetje geven de soep af en toe een smaakexplosie. Voor mij het ultieme lunch gerecht, vult lekker en vol met groenten.
INGREDIËNTEN:
- 175 gr fijne gesneden ui
- 1 rode peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 500 gr broccoli schoongemaakt
- 750 gr bloemkool schoongemaakt
- 1 liter water
- 1 liter kokosdrink *
- 3 kippen boullion blokjes
- 500 gr mager rundergehakt
- 1/2 el gemberpoeder
- 1 eetlepel masala kerrie
- 3 eetlepels soja saus
- Voor de garnering bosui en pijnboompitjes
*Kokosdrink is iets anders dan kokosmelk, kokosdrink heeft beduidend minder calorieën en is toch lekker romig van smaak. je vind het in de supermarkt bij de lang houdbare melk.
- Bak de uien en de fijn gesneden rode peper met 3 el olie glazig in een soeppan.
- Voeg de knoflookpoeder toe en bak deze 1 min mee.
- Snijd de broccoli met de steel in kleine stukjes en voeg deze toe. Snijd de bloemkool roosjes in stukken en voeg deze ook toe.
- Giet dan het water ,de kokosdrink en de bouillon blokjes toe, breng dit aan de kook zet dan het vuur zachter en kook de soep voor 10min minuten gaar.
- Meng het gehakt met de masala kerrie, gemberpoeder en de sojasaus goed door elkaar, draai hier kleine gehaktballetjes van.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn, voeg de gehaktballetjes toe en kook deze nog 7 minuten mee tot ze gaar zijn.
Serveer de soep met fijn gesneden bosui ringetjes en wat pijnboompitjes.
Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Het is een Surinaamse (Hindoestaanse) kerrie. Zeker de moeite om aan te schaffen, te koop in de supermarkten.



