Eenpansgerecht: groente pilaf, gele curry en makreel

Makreel is een vette vis die niet alleen erg lekker is maar ook zeer aan te bevelen is binnen een gezond dieet. De slanke torpedovormige vis is rijk aan essentiële omega 3 en 6 vetten, vitaminen en mineralen. Ik heb voor dit recept de gerookte versie genomen die een lekkere combinatie vormt met de licht pittige curry.

 

 

INGREDIËNTEN: 4 kleine eters/3 grotere eters

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gele curry (Koh Thai)*
  • 1 rode paprika
  • 200 gr  schoongemaakte wortels
  • 500 gram trostomaten
  • 200 gr schoongemaakte sperziebonen
  • 200 gr zilvervlies rijst
  • 1 (kip) bouillonblokje
  • 40 gr rozijnen
  • 400 ml water
  • 1 makreel

*Houd je van wat pittiger dan adviseer ik 1,5 tot 2 el curry pasta te gebruiken.

Gele curry vind je bij de supermarkt, mijn favoriet is die van Koh Thai, deze ligt in het schap met de Aziatische producten. Er zijn verschillende curry pasta’s en de gele is de meest milde van de currypasta.

 

  1. Snipper de ui en bak deze met de 2 uitgeperste teentjes knoflook glazig.
  2. Voeg 1  eetlepel gele curry toe en bak dit 2 minuten mee,
  3. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika en snijd deze samen met de wortels in blokjes, en voeg deze bij de uien. bak 3 min mee.
  4. Snij de de tomaten in 8 stukken en voeg deze samen met de sperziebonen bij de andere groenten. Bak dit 5 min.
  5. Voeg de (niet gekookte) rijst toe en bak deze 5 minuten mee.
  6. Voeg het water en het bouillon blokje en de rozijntjes toe, breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet het vuur zachtjes en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  7. Maak de makreel schoon en verwijder alle graatjes.
  8. Zet het vuur uit en laat de pan met de deksel erop 5 minuten nagaren.
  9. Meng voorzichtig de stukjes makreel door de pilaf.

 

WIST JE DAT:

 

Het eten van een gezond stuk makreel kan ervoor zorgen dat de hormoonspiegel in je lichaam gereguleerd wordt. Hierdoor verbetert de elasticiteit van bloed- en haarvaten. Cholesterolwaarden kunnen dankzij dit vette stukje vis tevens verlagen en ook bevordert het de stoelgang en blijft je bloeddruk stabiel.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *