Kruidige kipfilet met zoete aardappel/spruitjes stamppot

Spruitjes zijn de schrik van de meeste kinderen, maar ook veel volwassenen houden er niet zo van. geef de minikooltjes vol vitamines nog een kans! Samen met de zoete aardappels gepureerd gaan ze overslag. De kruidige kip is een lekkere combi met het zoete van de aardappels het frisse van de zoetzure komkommer.

 

 

INGREDIËNTEN: 4 personen

  • 700 gr zoete aardappelen
  • 500 gr schoon gemaakte spruitjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflook poeder
  • 1 tl chili flakes*
  • 2 tl zout
  • 3 kipfilets
  • 100 ml water
  • 1 komkommer
  • 3 el azijn
  • 4 druppels vloeibare  zoetstof
  • 6 trostomaten

*vervang chili flakes door wat sambal of cayenne peper.

  1. Was de komkommer goed af en snijd deze in hele dunne plakjes, voeg er de azijn en zoetstof bij. Proef of de verhoudingen goed zijn.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken, kook ze samen met de spuitjes tot ze gaar zijn.
  3. Meng  in tussentijd de olie, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook poeder, chili flakes en het zout goed door elkaar je krijgt dan een dikke pasta, smeer daar de kipfilets goed mee in.
  4. Verwarm een anti aanbak pan goed voor en bak de kip voor 2 minuten aan ieder zijde, voeg het water toe en laat deze met de deksel erop 5 minuten op laag vuur pruttelen, draai de kip om en laat deze ook 5 minuten pruttelen.
  5. Halveer de tomaten en laat deze 3-4 minuten op de platte kant mee bakken, de marinade die nog in de pan aanwezig is geeft de tomaat een lekkere smaak.
  6. Pureer de gekookte zoete aardappel en spruitjes met een pureestamper en maak op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de kip in schuine stukjes en verdeel deze met de puree over 4 borden, leg op ieder bord 3 halve tomaatjes en wat zoetzure kommer.
  8. Heb je nog wat marinade jus in je pan verdeel deze over de kip.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Kruidige kipfilet met zoete aardappel/spruitjes stamppot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *