
Bananen pannenkoekjes
De basis van dit recept kreeg ik als tip op de facebook pagina: Magere recepten na sleeve & gbp. Geschikt voor zowel een feestelijk ontbijt maar ook heel erg lekker als toetje met vers fruit en kwark. Ik heb ze geserveerd als dessert tijdens een etentje en ze werden goed gekeurd.
INGREDIËNTEN: 3 grote of 9 mini ”pannenkoekjes”
- 1 grote zeer rijpen banaan
- 2 eieren
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl vanille essence
- 5 druppels vloeibaar zoetstof
- snufje zout
- olie
Optie: stukje ongezouten walnoten mee bakken.
- Prak de banaan met een fijn.
- Klop er de eieren door heen.
- Meng er de kaneel, vanille essence, zout en de vloeibare zoetstof door heen.
- Neem een pan met goede antiaanbaklaag, giet er een beetje olie in en bak de pannenkoekjes op half hoog vuur om en om bruin.
- Ik heb er een er mijn metalen serveerringen voor gebruikt zodat ze perfect rond uitzagen, dit hoeft niet. Je smeert de binnenzijde van de ring met wat olie in, leg ze in de pan, giet er het beslag in. Snijd de rand voorzichtig met een mesje los en verwijder de ring, draai het pannekoekje om (zonder de ring) om deze goudbruin te bakken.
Serveer de pannenkoekjes met een dot kwark, vers fruit en wat fijn gesneden ongezouten noten
TIP: Strooi er voor het serveren wat kokosrasp of kokosvlokken over
Tip:
Meng wat pandan essence door het ”beslag”
Pandan ook wel bekend van de groenen spekkoek, wordt ook wel “ het vanille van het Oosten” genoemd, omdat ze een zeer subtiele, zoete smaak afgeven. De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Het geeft vele gerechten een nootachtige smaak, en een verfijnde geur. Verkrijgbaar in kleine flesjes bij de toko.




