Het idee kookboek was geboren

Toen ik 11 maanden geleden een facebook pagina aanmaakte waar vrienden, kennissen en klanten mij na mijn GBP operatie een jaar lang konden volgen  had ik nooit kunnen weten wat er allemaal in zo’n korte periode zou gaan gebeuren.

 

Nicole gaat voor gezond en fit:

Ik opende de pagina Nicole gaat voor gezond en fit en schreef daar de dingen op waarin ik vertelde hoe het met mij ging, wat er allemaal gebeurde en waar ik tegen aanliep.

Een van de eerste vragen was, wat mag jij allemaal wel en niet eten en wat eet je op een dag? Een vraag die ik nog vaak tegenkom. Ik vertelde wat ik op een dag at en maakte voor de fun een foto van mijn bordje met avondeten. Ze vonden het er lekker uitzien en wilden het recept en zo werd het idee voor een webpagina met recepten en blogs geboren.

Dikke vriendin:

Samen met Liesbeth, een vriendin die een Sleeve en later een SADI operatie heeft gehad, begonnen we samen de site. Liesbeth kwam met de pakkende naam Dikke vriendin en samen gingen we aan de slag. Ik heb geen kaas gegeten van sites bouwen, maar Liesbeth gelukkig wel en ik kookte en blogde er lustig op los.

Wat wilde ik iedereen graag laten zien dat je nog lekker kon eten na een Gastric Bypass of Sleeve operatie. Liesbeth was mijn grote steun, ik heb een lichte vorm van dyslectie en Liesbeth haalde met engelengeduld alle spelfouten uit mijn teksten en was een meester in informatieve blog’s  met een tikje humor schrijven.

Doordat ze met andere dingen bezig was en ook nog eens een nieuwe baan kreeg werd het bijhouden van de blogs en recepten voor haar te veel en stopte ze met lichte tegenzin. Ik werd alleen maar enthousiaster van alle leuke reacties van de lezers en ondanks mijn drukke baan kreeg ik daar enorme energie van en ging ik in mijn uppie verder.

 

 

 

 

Mateloos genieten werd een feit.

Wanneer kom je met een kookboek? Was een veel gestelde vraag en mijn antwoord was altijd “ik ben er mee bezig”.

Ik wilde een kookboek maken dat goed in elkaar zat, waar alle recepten door anderen werden uitgetest en dat makkelijk en duidelijk was. Daar komt veel bij kijken maar als snel waren er lieve vrienden en kennissen die zich belangeloos voor mij inzetten. Het was hartverwarmend hoeveel hulp ik kreeg en ik moest nogal eens blozen van de stimulerende en lovende woorden. Ik kan wel namen gaan noemen maar de lijst zou te lang worden en ik kan niet vaak genoeg mijn dank betuigen voor alle hulp.

Dus ik experimenteerde er driftig op los in mijn keuken en zat avonden, soms nachten, achter de computer om de recepten te verwerken tot een begrijpelijke tekst en een makkelijk recept. De recepten moesten gezond zijn, liefst eiwitrijk, met minder vet, weinig suikers en natuurlijk het allerbelangrijkste: de recepten moesten heel erg lekker zijn. Dat je niet alleen voor jezelf kookt was ook belangrijk want manlief en het gezin moesten ook gewoon mee kunnen eten zonder dat ze te veel het gevoel hadden een ”dieet” te volgen.

Toen kwam het interview met de Telegraaf over hoe ik tot deze operatie gekomen was en natuurlijk het kookboek in wording. Volgens mij heb ik de dame van de Telegraaf horendol gemaakt door mijn enthousiaste geratel over het kookboek maar ik wilde zo graag overbrengen dat je nog lekker kon eten na een GBP!

In 2 dagen tijd heb ik alles nog een keer gekookt zodat bevriend fotografe Marlies Verver er foto’s van kon maken en ik mag met trots zeggen dat ze prachtig zijn geworden. Lees de blog hierover

 

 

 

 

Hoe gaat het kookboekje heten?

Dagelijks kreeg ik van kennissen en vrienden sms’jes met ideeën voor een leuke naam voor het kookboek, iedereen om mij heen was mee aan het verzinnen.  Tot dat Esther Nachtegaal met de naam ”Mateloos genieten” kwam, een schot in de roos.

Gelukkig heb ik een grafische achtergrond en is mijn man IT-er bij een uitgeverij geweest dus waren we samen een mooie combinatie. Samen met vriendin Ingrid hebben wij heel wat uren in de teksten, lettertypes, soorten papier enz enz gestoken om het te krijgen zoals het nu is geworden. Ook heeft het Maxima Medisch Centrum mij inhoudelijk geholpen met tips en met al mijn taal- en typefouten corrigeren. Als dank aan het MMC heb ik ervoor gekozen om een gedeelte van de opbrengst ten gunste van de onderzoeksgroep van het Obesitas Centrum Maxima te laten komen.

Nog even en het is te koop

Terwijl ik dit typ ligt de ingebonden proefdruk naast mij. Ik ben er zelf helemaal verliefd op en heb het al meerdere keren doorgebladerd. Wat zit er van veel mensen tijd en liefde in dit kleine boekje.  Het kookboek is bijna klaar, 16 mei ga ik het in het MMC presenteren en vanaf 17 mei kun je het in mijn winkel Nicky’s lingerie, Kruisstraat 65A te Eindhoven kopen. Voor degenen die niet in de buurt wonen is het via de website van mijn winkel te verkrijgen http://www.nickyslingerie.nl/kookboek-mateloos-genieten.html je kunt het nu al via die site reserveren.

Ik heb er alles aangedaan om de prijs van het kookboekje zo laag mogelijk te houden, dankzij alle gratis inzet van al mijn lieve helpers zal het boekje 14,95 gaan kosten. Ik zal er niet rijk van worden 😉 maar dat is ook nooit de insteek geweest. Als iedereen maar veel kook- en eetplezier heeft.

 

En zo is het idee van een kookboek geboren 🙂

 

Nicole 07-05-2017

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *