Eiwitrijke Bolognese pasta uit de oven

 

Dit makkelijke recept is vegetarisch en vol met eiwitten. Ik heb vegetarisch gehakt gebruikt maar je kunt natuurlijk ook mager rundergehakt gebruiken, bak deze dan na de ui en knoflook  mee gaar. Je kunt het recept smogens al maken en afgedekt in de koeling bewaren je hoeft deze dan alleen savonds nog in de oven te bakken.

 

INGREDIËNTEN: 5 personen

  • 250 gr volkoren fusilli
  • 350 gr broccoli roosjes
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 20 gr verse basilicum (grof gehakt)
  • 20 gr verse peterselie (fijn gehakt)
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1 gele paprika ( in stukjes)
  • 2 tl zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 gr vegetarisch kruimel gehakt
  • 150 gr feta (verkruimeld)
  • 20 gr geraspte 20+ kaas

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kook de pennen zoals op de verpakking vermeld met een snufje zout. Voeg bij de laatste 4 minuten de broccoli erbij en laat deze mee koken. Giet de pasta met de broccoli in een vergiet en laat deze uitlekken.
  3. Bak de ui in 3 eetlepels olijfolie glazig , bak de knoflook 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, peterselie, tomaten puree, rode paprika, gele paprika, zout, Italiaanse kruiden en 150 ml water toe, laat dit 4 minuten pruttelen.
  5. Meng dan het fusilli broccoli mengsel door de saus. Giet alles in een ovenschaal verkruimel er de feta en de geraspte kaas overheen.
  6. Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze 20-25 minuten

 

TIP:

Heb je wat over, je kunt het prima invriezen. Vergeet niet de datum op het diepvriesdoosje te zetten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *