Wortelpuree met panga filet uit de oven, koolhydratenarm recept

Als je wortel laat garen in de oven krijgen ze een grill smaak en gaan ze licht karameliseren wat ze lekker zoet maakt. Het zoete en de kruiden zijn een lekkere combinatei. Het frisse youghurt sausje overheerst de vis n

 

 

INGREDIËNTEN: 2 normale eters plus 1 kleinere eter

  • 800 gr wortels
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl kerrie (masala kerrie is het lekkerst)
  • 1 1/2 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 5 el mager yoghurt
  • 2 el chilisaus
  • 1/2 tl kerrie poeder
  • 300 gr pangahaasjes
  • viskruiden*
  • 1/2 pot geroosterde paprika’s (480gr)pot met paprika”
  • saté prikkers
  • 20 gr platte peterselie
  • 1 limoen

*Viskruiden zitten vaak bij de vis bijgeleverd maar zijn bij de supermarkt ook bij de kruidenafdeling te vinden.

 

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijd de wortels in even groten stukken en leg deze op de bakplaat, verdeel er de olie over en meng alles goed door elkaar.
  3. Strooi er de kerriepoeder, komijn poeder, knoflookpoeder en de kurkuma overheen meng alles goed door elkaar.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak deze voor 40-45 minuten , tot de wortels gaar zijn.
  5. Meng de yoghurt, zoete chilisaus en een 1/2 tl kerriepoeder door elkaar, je krijgt dan een fris sausje wat de vis niet overheerst.
  6. Verwijder de dikke steeltjes van de peterselie en snijd de peterselie fijn, zet deze apart.
  7. Snijd de panga haasjes in 4  stukken en bestrooi ze rijkelijk met de viskruiden.
  8. Laat de pot met paprika’s uitlekken en snijd  de paprika’s in grote stukken
  9. Prik een stuk paprika aan een prikker dan een stuk vis, paprika, vis, paprika, vis en eindig weer met een stuk paprika. Maak zo 3 spiesen.
  10. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en leg daar de spiesen op. Besprenkel ze met het sap van een halve limoen.
  11. Zet de schaal met vis in het midden van de oven en bak ze voor ongeveer 6 minuten.
  12. Prak de gare wortels met een puree stamper of  vork fijn, meng er de peterselie doorheen en maak op smaak met zout en peper.

Serveer de wortel puree, met de vis spies met een partje limoen en de frisse yoghurt saus.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *