Verslag van de boekpresentatie

16 Mei was het dan zover: ik had mijn kookboek presentatie. In het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven had ik de eer om mijn kookboek ”Mateloos genieten” te mogen overhandigen aan mijn chirurg Dr. van Dielen. Deze chirurg heeft mij een nieuw leven geven en ik ben hem erg dankbaar dus daarom wilde ik dat hij het eerste exemplaar ontving. Ik vond het reuze spannend, als eigenaresse van een lingeriezaak voor een maatje meer is dit ook niet mijn dagelijkse bezigheid. Ik had zoveel energie en liefde in het boekje gestoken.

 

 

Mijn nicht Helma en haar man Robert waren die middag helemaal uit Noord Holland  naar mijn winkel gekomen om de laatste kruiden op de kaartje te nieten en om aanwezig te zijn op de boekpresentatie.  Helma had op haar werk de kaart ontworpen, laten drukken en duizenden zakjes met specerijen laten vullen. Specerijen die ik vaak in gebruik en ook in mateloos genieten voorkomen. Gemalen komijn, gerookte paprika poeder, massala, Italiaanse kruiden en Ras el Hanout. De specerijen zakjes in de achterbak van mijn auto geurden heerlijk als een Arabische markt. Ook de zakjes die vrienden en familie hadden gevuld werden die middag op de kaart verwerkt.

 

 

     

De eerst 300 kopers van het kookboek krijgen zo’n kaart met kruiden bij het kookboek

 

 

 

 

Het ziekenhuis had voor een ontvangstruimte gezorgd en er stonden lekkere, gezonde drankjes voor de gasten klaar. Met dit warme weer had de catering van het ziekenhuis drie grote glazen containers met fruitwater neer gezet, dat is gewoon water met vers fruit, ijs en eventueel wat munt of andere kruiden. Super lekker. Ik zelf had natuurlijk 🙂 gezonde hapjes mee gebracht.

Er waren 60 genodigden , bestaand uit kennissen en vrienden maar ook een paar volgers van mijn Facebook pagina dikke vriendin waren zo lief geweest om te komen. Ik voelde me ontzettend gezegend dat er zoveel mensen de moeite hadden genomen om naar mijn boekpresentatie te komen. Ook waren er medewerkers van de Obesitas kliniek van het ziekenhuis gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar stond ik dus met een microfoon op een verhoging in de zaal, achter mij een scherm met wat foto’s die mijn verhaal ondersteunden. Geweldig om al die geïnteresseerde mensen te zien luisteren naar jouw verhaal. Wil je een klein stukje zien en horen? Klik op deze link: https://www.facebook.com/DikkeVriendin.nl/videos/1924162337821252/

Daarna kwam het officiële gedeelte . Dr van Dielen van het MMC kwam op het podium, deze man is voor mij mijn redder. Als hij mij niet geopereerd had waar was ik dan over 10 jaar? In een rolstoel of  was ik überhaupt nog wel op deze aarde? Het klinkt misschien erg heftig maar is wel een feit.

Hij vertelde onder meer dat hij ook al lang het idee had om een kookboek uit te brengen speciaal voor na een Gastric Bypass of Sleeve operatie en het daarom zo leuk vond om zijn medewerking aan het boek te verlenen door het voorwoord te schrijven en twee recepten aan te leveren.

Ook had het  MMC  ervoor gezorgd dat de grammatica van het boek goed was.

 

 

 

 

 

Bij deze twee dames kreeg ik het even te kwaad. Zij hebben zich namelijk belangeloos ingezet voor mijn boek. De fotografe Marlies Verver die er voor gezorgd heeft dat er prachtige foto’s in het kookboek staan , want ja je kijkt eerst naar de foto en als je het er lekker uit vindt zien dan lees je pas het recept.  Ik heb haar een dikke knuffel geven en uiteraard een exemplaar van het kookboek.

De rechter foto is van Ingrid van Werven, zij heeft voor de styling tijdens de fotoschoot gezorgd maar ook tips gegeven over de opzet, papiersoort, spelfouten en twee hele erge lekkere vega recepten. Deze twee dames heb ik voor eeuwig in mijn hart gesloten xxxx.

 

 

Een hilarisch moment was toen ik mijn diëtiste, Puck Reckers van het MMC op het podium riep. Puck had namelijk haar zoontje mee genomen die vooraan het podium had staan luisteren. Zelf stond ze achter in de zaal.

Ik zei ik wil graag Puck bedanken…. toen hij luid en heel trots riep, dat is mijn mama. De zaal moest hard lachen toen hij enthousiast naar zijn moeder liep om haar hand in hand naar het podium te brengen.

Puck heeft met mij de recepten door genomen, mij zeer bruikbare tips gegeven die ik in het boek verwerkt heb. Ook heeft zij de moeite genomen om een tekst te schrijven waarom eiwitten zo belangrijk zijn na de operatie.

En ook zij heeft twee recepten voor het kookboek gegeven, plus nog een paar lekkere snacks voor tussendoor.

 

 

Na de presentatie was er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren, wat voelde ik mij trots toen er zoveel mensen het kookboek kochten. En ik het gevoel had het niet voor niets te hebben gemaakt en er echt mensen in geïnteresseerd waren. Een moment wat ik zal koesteren 🙂

 

Ik voelde me bijna een BNNer toen verschillende mensen met mij op de foto wilde, deze foto is van mij met mijn twee trotse zussen (Links) Suzy en (rechts) Heidi. Ik ben een kop groter dan die twee maar met mijn hoge hakken aan die dag en zij op platte schoenen voelde ik mij een reuzin haha.

 

 

Yeeeeeeeeeeh mijn kookboek “mateloos genieten” is klaar 🙂 🙂

Nicole 17-05-2017

Ben jij geïnteresseerd en wil je er wat meer over lezen of kopen kijk dan op deze link http://www.nickyslingerie.nl/kookboek-mateloos-genieten.html

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Verslag van de boekpresentatie

  • Nicole op

   Hallo Gerrie,

   Je kunt het boek in mijn winkel in Eindhoven bestellen of via mijn webwinkel Nickyslingerie.nl kookboek. Gr Nicole

 1. Joke Lor op

  Hoi Nicole,
  Wij waren ook bij je boekpresentatie. Ik heb genoten van je verhaal en ben nu helemaal om.
  Ik ga nu ook voor een GBP. Bedankt voor de mooie en duidelijke presentatie. Groetjes Joke.

  • Nicole op

   Joke ik zag dat jij je aangemeld had voor de info avond, SUPER van je. Daar kun je zoveel vragen als je wilt. Ik ben er dan ook . Gr Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *