Frisse Mexicaanse kipsalade

Je kunt deze zomerse salade in een tortilla wrap serveren maar nog leuker is als je de tortilla in een bakjes vorm bakt  in de oven. Je krijgt dan een lekker knapperig bakje wat je uren van te voren kunt maken, het bakje blijft knapperig. Onderaan dit recept vind je de uitleg voor het bakken van het bakje.

 

INGREDIËNTEN: 4 personen

 • 1/2 mango in blokjes
 • 4 bosuitjes
 • 1 tl knoflook poeder
 • 1 rode peper
 • 2 el ketchup
 • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
 • 2 el fajita kruiden*
 • 1/2 rode paprika
 • 1/3 komkommer
 • 1/2 avocado
 • 1/2 limoen
 • Optie chilivlakes
 • 150 gr mais
 • 150 gr zwarte bonen
 • zout en peper
 • 4 volkoren tortilla’s

*Fajita kruiden vind je of bij de gedroogde kruiden afdeling van je supermarkt of in zakjes bij de Mexicaanse producten (bij de conimex producten in de buurt)

 

 

 1. Schil de mango en snijd de helft van het vrucht vlees in blokjes
 2. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes (ook het groene gedeelte van de bosui), 1/2 rode peper in stukjes
 3. Pureer de mango, knoflookpoeder en de rode peper, voeg er de stukjes bosui bij en meng alles goed door elkaar.
 4. Pureer de saus met de staafmixer fijn, het word een dikke saus.
 5. Meng de fajita kruiden, zout en peper en twee eetlepels olie door de kipblokjes, laat een steelpan heet worden en bak de blokjes kip zonder extra toevoeging van olie in de pan tot ze gaar zijn. Gaat vrij snel.
 6. Snijd de halve paprika in blokjes, verwijder de zaadlijsten van 1/3 komkommer en snijd de komkommer in blokjes. Snijd het witte gedeelte en het groene gedeelte van 2 bosuitjes in ringetjes.
 7. Snijd de 1/2 avocado in blokjes, knijp hier 1/4 limoen over uit, dit helpt tegen verkleuren maar geeft een lekker frisse smaak aan de vettige smaak van de avocado. Strooi er een snufje zout overheen. Optie; strooi er chiliflakes overheen, het pittige werkt heel erg lekker met de avocado.
 8. Giet de mais en de zwarte bonen af en meng deze samen met de avocado, komkommer, paprika, de gebakken kipblokjes en de bosuitjes door elkaar. Knijp het sap  van 1 halve limoen ober de salade uit en meng alles goed door elkaar.

Verwarm de tortilla”s als vermeld op de verpakking, vul ze met de kipsalade en een 2 eetlepels mango saus en rol ze op. Serveer de saus die over is voor de liefhebber  in een schaaltje op tafel.

 

 

Hoe maak je een  knapperig tortilla bakje:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Neem een klein ovenschaaltje duw daar voorzichtig de tortilla tot een bakje in en bak deze voor ongeveer 7 minuten knapperig, laat ze afkoelen en serveer er de salade in. Heb je niet genoeg klein ovenschaaltje, leg dan van een paar lagen aluminium folie over elkaar en vorm daar wat bakjes van. Of leg de tortilla’s in metalen muffin vormen.
 3. Je kunt de bakjes smorgen al bakken en ssavonds serveren, het scheelt stress in de keuken en ze blijven knapperig.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Frisse Mexicaanse kipsalade

 1. Denise op

  Goedemorgen ik ben Denise en ik heb sinds 21-3-2016 een GBP ondergaan . En was na 6 maanden al 30 kilo kwijt. Volgens obesitas was ik te streng voor mijzelf. Dus ben ik op zoek naar verschillende recepten die ik en mijn aanstaande vrouw kunnen eten.
  En ook zei is aan de lijn alleen wil zei niet een maag verkleining ..

 2. Nicole op

  Hallo Denise gefeliciteerd met het komende huwelijk en wat een ongelooflijk goede prestatie om nu al 30 kilo kwijt te zijn. Je kunt met mijn recepten prima afvallen en toch alle belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten binnen te krijgen. Ik wens jullie succes met het afvallen . gr Nicole

 3. Bianca van Dongen op

  Wat een heerlijk recept. Ik heb t nu twee keer gemaakt en het is een groot succes. Ik mis in de beschrijving alleen wel waar de ketchup (staat in ingrediëntenlijst) in moet? Ik denk in de mango-saus want op de foto is die rood en bij mij groen/geel.
  Klopt dit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *