Knapperige vis koekjes

Deze knapperige viskoekjes zijn eiwitrijk en lekker. Je kunt ze als snack serveren of als voorgerecht of zo als ik ze graag serveer als zomers hoofdgerecht op een frisse salade. Dit is zo’n no stress recept wat leuk is om te maken.

 

 

INGREDIËNTEN:

  • 225 gr aardappels
  • 150 gr schoongemaakte gerookte makreel
  • 1 hard gekookt ei
  • vers gemalen peper
  • snufje cayenne peper of gerookte paprika poeder
  • 2 bosuitjes
  • 1 geklopt ei
  • 100 gr broodkruimels*
  • 3 eetlepels (havermout) of volkorenbloem
  • Frisse salade naar keus

*Ik zelf gebruik graag panko broodkruimels te vinden in de super markt bij de Aziatische producten, panko geeft meer crunch. Ook fijngemalen volkoren beschuitjes zijn lekker als broodkruim.

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine dobbelsteentje, kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten)
  3. Prak met een vork het ei, de gekookte aardappels en de schoongemaakte makreel fijn.
  4. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in hele fijne ringetjes en meng dit door het mengsel heen. Zorg dat alles goed gemengd is.
  5. Spray of kwast een bakplaat met wat olie in. Zet 3 borden neer met op een de bloem, op de andere het geklopte ei en op de laatste het broodkruim.
  6. Vorm van het mengsel 7 a 8 rondjes (hamburgertjes) en haal deze door de bloem, ei en dan door de broodkruim en leg ze op de bakplaat.
  7. Spray of kwast nog wat olie over de viskoekjes heen en zet ze in het midden van de oven, bak ze voor plus minus 20 minuten gaar

 

Serveer ze met een lekkere frisse salade en eventueel een schijfje citroen

 

  • Tip: maak er kleiner viskoekjes van en serveer ze met een yoghurt chili sausje als snack.
  • Tip: Ook lekker met een  yoghurt gemengd met mierikswortel en fijn gesneden augurk als sausje sausj

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *